Koningschieten bij De Heidebloem

foto

De zes finalisten bij het koningschieten, vlnr. Ad van den Langenberg, Wim Merks, Henri van den Broek, Piet Smulders, Henk van den Broek. Voorgrond Koning Hans Hellings.

Op de zaterdag voor Pasen was Café Zaal De Meulen het toneel voor de wedstrijd om de Koningstitel van kruisboogvereniging De Heidebloem. De titel werd een prooi voor Hans Hellings.

Onder het toeziend oog van Jo Kremers werden er 30 pijlen geschoten verdeeld over drie series, om te bepalen welke zes schutters er door mochten gaan naar de finale. Na de eerste serie van tien pijlen stonden er vier schutters zowat gelijk. In de tweede en derde serie wisten alleen Henri van den Broek en Hans Hellings het hoge niveau nog vol te houden met een score van 99. Hans Hellings mocht met twee punten voorsprong aan de finale beginnen. Verassend was ook Piet Smulders die door een hele sterke derde serie net een plaatsje in de finale wist te behalen.

In de finale wist Hans Hellings zijn voorsprong op Henri van den Broek vast te houden waardoor hij de koningstitel terugwon. De zeer gekoesterde konings bokaal is nu terug naar huize Hellings zodat het lege plekje in de prijzenkast weer gevuld is.

Bij de dames was Maria Govers met 284 punten de sterkste. En bij de jeugd schutters wist Mark Smulders ook dit jaar de beker in de wacht te slepen met een score van 281 punten.

Uitslag
Koning Hans Hellings 397, 2 Henri v.d. Broek 395 punten, 3 Henk van den Broek 392, 4 Ad v.d. Langenberg 388, 5 Wim Merks 384 , 6 Piet Smulders 381, 7 Ad van Doornik 286, 8 Maria Govers 284, 9 Mark Smulders 281, 10 Peter Verhoeven 281, 11 Jaqueline Rijken 277, 12 Kenneth Martha 275, 13 Ton van de Donk 275, 14 Roy van de Donk 267, 15 Thea van den Broek 263.

Op 30 April worden bij De Meulen de Open Schijndelse Kampioenschappen gehouden. Iedereen is welkom om te komen kijken of om zelf een poging te wagen om de fel begeerde Marinus Hellings trofee weer terug te krijgen in Schijndel.


- ARCHIEF -