Kruisboogvereniging De Heidebloem

Schutters gaan goed van start

In het gelderse Nederasselt werd afgelopen weekend de eerste open nationale wedstrijd gehouden. Dit is een nieuwe kruisboogcompetitie op nationaal niveau die niet onder de NKB valt.

De Schijndelse schutters wisten verschillende belangrijke prijzen in de wacht te slepen. De prijs voor het hoogste viertal werd met overmacht binnengehaald door Hans Hellings (199), Henri v.d. Broek (197), Henk v.d. Broek (197) en Ad van Doornik (193 punten). Henk v.d. Broek haalde in zijn eerste serie de volle honderd punten en wist mede hierdoor de eerste prijs in de A klasse binnen te slepen. Persoonlijke successen waren er verder nog voor Hans Hellings die met 11 binnenrozen de derde prijs won in de Ere-klasse en met 195 punten de eerste prijs in de klasse zonder diopter. Hieruit blijkt wel het hoge niveau tijdens deze wedstrijd. In de C-klasse wist Yvette v. Breemen met 195 punten de concurentie zelfs vier punten voor te blijven. Ook Jan v.d. Hanenberg behaalde de eerste prijs maar dan in de instap klasse met een mooie 189 punten. In de klasse jeugd Aspiranten was Lisanne v.d. Broek de sterkste met 185 punten.

Overige uitslagen: Wim Merks 192, Piet Smulders 189, Peter Verhoeven 188, Maria Govers 187, Tonny v. Breemen 183, Mark Smulders 181. Zonder diopter: Ad v. Doornik 186.


- ARCHIEF -