Koningschieten bij KV De Heidebloem

Henri van den Broek nieuwe Koning

Café Zaal De Meulen was op paaszaterdag het toneel voor de wedstrijd om de Koningstitel van kruisboogvereniging De Heidebloem. Na een spannede strijd loste Henri van den Broek Hans Hellings af als Koning

Onder het toezend oog van Jo Kremers en Piet Hendriks van de Brabantse Kruisboogbond als onafhankelijke jury, werden verdeeld over drie series, er 30 pijlen geschoten, om te bepalen welke zes schutters door mochten naar de finale.

Hans Hellings verdedigde zijn Koningstitel met een sterke eerste serie van 99 punten, in de tweede serie miste Hij verassend 4 pijlen waardoor Henri van den Broek kans zag om een punt voor te komen. In de derde serie behaalden beiden schutters evenveel punten, zodat Van den Broek met een punt voorsprong aan de finale m,ochtr beginnen. Wim Merks en Yvette van Breemen stonden gedeeld zesde en moesten derhalve kampen om de laatse finale plaats. Merks liet zich door het publiek niet uit de concentratie brengen en wist deze kamp in zijn voordeel te beslechten.

ONVERSTOORBAAR

In de finale werkte Hans Hellings zijn achterstand op van den Broek weer weg zodat er een extra kamp over 10 pijlen uitkomst moest brengen. De spanning was te snijden. Waar Hans Hellings op de derde en laatste pijl miste, schoot Henri van den Broek onverstoorbaar de maximale 100 punten. Daarmee heeft De Heidebloem na negen jaar een nieuwe Koning. Einduitslag: 1.Henri van den Broek 494 punten, 2. Hans Hellings 492, 3. Wil Vermeer 390, 4. Henk van den Broek 387, 5. Wim Merks 385 , 6. Carli Nelissen 383, 7. Yvette van Breemen 285, 8. Ad van de Langenberg 283, 9. Maria Govers 278, 10. Ton van de Donk 272, 11. Kenneth Martha 252, 12. Tonny v. Breemen 187, 13. Christ Kappen 179.

JEUGDKONING

Vier jeugdschutters streden dit jaar om de titel Jeugd-Koning. Mark Smulders wist door een sterke tweede serie van 97 punten de eerste plaats te halen en mocht als beloning een mooie koningsbeker meenemen naar zijn woonplaats Veghel.Jeugd : 1. Mark Smulders 281, 2. Jeroen v. Heeswijk 264, 3. Lisanne v.d. Broek 254, 4. Roy v.d. Donk 251.

Op 30 April worden bij Café zaal De Meulen de Open Schijndelse Kampioenschappen gehouden. Iedereen is welkom om de wedstrijd bij te wonen en om zelf een poging te wagen om de Marinus Hellings trofee weer naar Schijndel terug te halen.


- ARCHIEF -