Hans Hellings opnieuw keizer van De Heidebloem

Koningschieten bij De Heidebloem

Op Hemelvaartsdag was Café Zaal De Meulen het toneel voor de wedstrijd om de Koningstitel van kruisboogvereniging De Heidebloem. Eerst werden er 30 pijlen geschoten verdeeld over drie series, om te bepalen welke zes schutters er door mochten gaan naar de finale. Jo Kremers en Piet Hendriks van de Brabantse Kruisboogbond vormden samen de onafhankelijke jury. Hans Hellings opende meteen in zijn eerste serie met de maximale score van 100 punten. Na drie series had Hans slechts een misser en was sterk op weg om het record van Hans van Doornik (398 punten in vier series) te breken. Op dat moment stonden Arnold Merks en Ad van Doornik gelijk op de zesde en zevende plaats en moesten tegen elkaar kampen om uit te maken wie er in de finale mee mocht schieten. Ondanks twee slechte proefpijlen wist Arnold deze tweekamp toch te winnen. De overige finalisten waren Henk v.d. Broek, Ad v.d. Langenberg, Henri v.d. Broek en Wim Merks.

De eerste pijl van de finale schoot Hans Hellings weer een negen waardoor hij het record alleen nog maar zou kunnen evenaren. Bij zijn vijfde pijl haalde hij totaal onverwacht een zeven waardoor er weer een spannende strijd ontstond met Henri v.d. Broek. Gedurende de laatste vijf pijlen wist Hellings zijn krappe voorsprong echter vast te houden. Hans Hellings is nu voor de vierde keer dat Keizer De Heidebloem.

Einduitslag: Keizer Hans Hellings 395 punten, 2 Henri v.d. Broek 393, 3 Henk v.d. Broek 388, 4 Ad v.d. Langenberg 388, 5 Wim Merks 381 , 6 Arnold Merks 273, 7 Ad v. Doornik 281, 8 Hans v. Doornik 277, 9 Kenneth Martha 267, 10 Maria Govers 265, 11 Tonny v. Breemen.


- ARCHIEF -