Vijf schutters Heidebloem verdedigen Brabantse vlag

Drie-ProvinciŽnwedstrijd weer prooi voor Limburg

Afgelopen zondag werd in het Gelderse Millingen aan de Rijn de jaarlijkse 3-Provincienwedstrijd verschoten, waarop de twaalf beste schutters van Limburg, Gelderland en Brabant om de titel van beste Provincie strijden. Voor deze wedstrijd werden vijf schutters van De Heidebloem uitgenodigd om de Brabantse vlag te verdedigen.Gelderland en Brabant hebben al enkele jaren de grootste moeite om Limburg de baas te worden. Het Limburgse land beschikt immers over een groot reservoir van goede schutters.

Elke schutter schoot op deze dag twee series van 10 pijlen waarna alles gerangschikt werd voor de Provinciale en persoonlijke titels. Na de eerste serie was de stand vrijwel gelijk. In het begin van de tweede serie zetten de vier eerste Limburgse schutters echter allemaal de maximale score van 100 punten neer. Tegen deze overmacht waren de Brabantse en Gelderse schutters niet bestand en de Limburgers lieten hun voorsprong niet meer los. Met een totaalscore van 2349 namen ze de titel mee naar het zuiden. Gelderland eindigde met 2327 punten op de tweede plaats, en Brabant moest met slechts 3 punten minder genoegen nemen met de derde en laatste plaats. Een persoonlijk succes was er nog wel voor Hans Hellings, die met 196 punten de derde prijs bij de Brabantse deelnemers behaalde. Persoonlijke uitslagen van de Schijndelse schutters : Henri v.d. Broek 195, Ad v.d. Langenberg 195, Henk v.d. Broek 194, Wim Merks 193.

OPEN SCHIJNDELSE KAMPIOENSCHAPPEN

Traditiegetrouw zullen op Koninginnedag de Open Schijndelse kruisboogkampioenschappen worden gehouden. Dit tournooi waar iedereen die de kruisboogsport een warm hart toedraagt, aan kan deelnemen, wordt verschoten in cafť zaal De Meulen en duurt van 17.00 tot 20.30. Als u wilt deelnemen, maar nog nooit met een kruisboog hebt geschoten, kunt u rekenen op begeleiding van de schutters van De Heidebloem. Een mooie gelegenheid om eens te proeven van deze prachtige sport. De deelname is gratis en vanaf 16 jaar.


- ARCHIEF -