Koningschieten bij kruisboogvereniging De Heidebloem

Hans Hellings prolongeert koningstitel

foto

Een fraaie trofee voor de beste schutter

Afgelopen Paas-zaterdag werd bij Café Zaal De Meulen de wedstrijd om de Koningstitel van kruisboogvereniging De Heidebloem geschoten. Eerst werden er 30 pijlen geschoten verdeeld over drie series, om te bepalen welke zes schutters er door mochten gaan naar de finale. De heer en mevrouw Kremers waren hierbij als jury aanwezig om een eerlijke strijd te garanderen. Het niveau was weer zeer hoog en Yvette van Breemen wist in haar tweede serie zelfs het maximale aantal punten te behalen. Een prestatie van formaat ! Arnold Merks en Wil Vermeer stonden gelijk op de zesde en zevende plaats en moesten tegen elkaar kampen om uit te maken wie er in de finale mee mocht schieten. Wil besliste deze tweekamp in zijn voordeel. De overige finalisten waren Nancy van Doornik, Ad v.d. Langenberg, Henri v.d. Broek, Wim Merks en ook de koning van vorig jaar, Hans Hellings. Het publiek, waaronder ook sponsors en steunende leden, genoten van een spannende finale waarin Hans Hellings en Henri van de Broek vrijwel gelijk op gingen. Henri miste echter bij de allerlaatste pijl waardoor hij zelfs nog zijn tweede plaats af moest staan aan Wim Merks. Hans Hellings prolongeerde zijn titel en mocht de schitterende nieuwe Konings-Bokaal mee naar huis nemen. Na afloop van deze finale was er voor alle aanwezigen een heerlijk diner.

Einduitslag: Koning Hans Hellings 394 punten, 2 Wim Merks 390, 3 Henri v.d. Broek 389, 4 Ad v.d. Langenberg 387, 5 Wil Vermeer 386, 6 Nancy v. Doornik 385, 7 Arnold Merks 287, 8 Hans v. Doornik 286, 9 Yvette v. Breemen 286, 10 Ad v. Doornik 283, 11 Henk v.d. Broek 279, 12 Maria Govers 274, 13 Chris Kappen 271, 14 Jaqueline Rijken 270, 15 Dennis Kardol 269, 16 Kenneth Martha 256, 17 Tonny v. Breemen 255.

De volgende wedstrijd is op koninginnedag, dan zal het open Schijndels kampioenschap worden gehouden in Café Zaal De Meulen en iedereen die geintereseerd is in de kruisboogsport is van harte welkom om te kijken of er in hem of haar nog een Wilhelm Tell verscholen zit.


- ARCHIEF -