Kruisboogvereniging De Heidebloem

De kop is er weer af voor de schutters van kruisboogvereniging De Heidebloem. Afgelopen zaterdag en zondag werd alweer de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar gespeeld. Dit was een wedstrijd van de Brabantse Bond. Deze werd gehouden bij de thuishaven van de Heidebloem, café zaal De Meulen waar Koos en Maria Govers zorgden dat alle aanwezige gasten niets te kort kwamen.

Na evaluatie van de wedstrijden van vorig jaar zijn er nieuwe klasse indelingen gemaakt en er zijn nu maar liefst 7 ere schutters bij de Heidebloem wat extreem veel is voor een vereniging, de meeste verenigingen hebben er maar één of twee.

De vier belangrijkste prijzen van de wedstrijd waren voor de Heidebloem te weten: de eerste prijs voor het ere viertal en de hoogste drie prijzen in het persoonlijke ereklassement.

De desbetreffende scores waren: Hans Hellings 199, Wil Vermeer 197, Henri v.d. Broek 197, Carli Nelissen 195. In de B klasse waren de tweede en de derde prijs voor Ad v.d. Langenberg en Nancy v. Doornik met 193 en 192 punten. Dennis Kardol wist in de D klasse de derde prijs te bemachtigen met een score van 184.

Koning

Ook in de nieuwe discipline buikschieten waarbij de schutter zonder diopter (vizier ) moet richten waren twee schutters succesvol, Hans Hellings won de eerste prijs met 196 punten en Wil Vermeer werd een goede tweede met 190 punten. Tenslotte moest de prijs voor de hoogste koning uitgereikt worden en ook die was voor Hans Hellings.

Overige uitslagen Henk v.d. Broek 194, Hans v. Doornik 192, Yvette v. Breemen 189, Ad v. Doornik 189, Wim Merks 187, Chris Kappen 187, Arnold Merks 185, Tonny v. Breemen 184, Maria Govers 183 en Kenneth Martha 176. Kortom ook deze keer hebben schutters Schijndels eer weer hoog kunnen houden. Mensen die wel eens een kijkje willen nemen zijn altijd van harte welkom bij de training op de dinsdagavond vanaf 21.00 of een kijkje nemen op de website www.skinle.nl/heidebloem.


- ARCHIEF -