Kruisboogvereniging de Heidebloem

Verrassingen bij NKB-wedstrijd

Bij zaal De Meulen organiseerde De Heidebloem afgelopen weekend de tweede NKB-wedstrijd. Voor dat doel was door de leden een mobiele accommodatie neergezet met 24 vol-automatische banen waar 229 schutters uit drie provincies in actie kwamen.

Het was meteen al spannend want Koning Hans Hellings zette al vroeg een score neer van 199 punten, belangrijk voor het eerste viertal in de ere klasse. Ad van Doornik gaf zijn visite kaartje af met 197 punten, een resultaat dat ook werd behaald door Wil Vermeer.

Carli Nelissen en Henri v.d. Broek scoorden ieder 196 en zo kwam het eerste viertal uit op 789. De toon was gezet en de rest mocht hierop een antwoord zien te vinden.

En dat kwam er. Er gebeurde iets wat nooit eerder was gebeurd. Alledrie de viertallen die voor een prijs in aanmerking kwamen, scoorden 789 punten. In de natelling verloor De Heidebloem en eindigde zo als derde.

Maar de club had nog meer ijzers in het vuur. Het a-viertal pakte een eerste prijs en de twee eerste viertallen in de hoogste klassen hadden beide prijs. Henri v.d. Broek schoot er 196 punten en Maria Govers, Arnold Merks en Henk v.d. Broek schoten alledrie 194 punten.

Persoonlijke prijzen waren er ook voor Hans Hellings (tweede in de ereklasse met 199 pnt), voor Ad van Doornik met een derde prijs in de a-k1asse en Ad v.d. Langenberg viel in de prijzen in de instapklasse met 187 punten. Bij het buikschieten werd Wil Vermeer tweede met 196 punten. Verdere uitslagen: W. Merks 192, Th. van Os 191 T. v. Breemen 190, Y. v. Breemen 188,N v. Doornik 183, D. Kardol 178, Bulten 177, K. Martha 172.


SCHIJNDELS KAMPIOENSCHAP

Aan het Open Schijndels Kampioenschap deden wat minder deelnemers mee dan verwacht, nl. 48.

De schutters van De Heidebloem lieten het hier een beetje liggen zodat de titel van algemeen Schijndels kampioen hoogste schutter, net als de Marinus Hellings trofee voor het eerst niet Schijndel bleven. Deze gingen nu naar Cor Goemans uit Overloon met 198 pnt. Wim Merks zat hem op de hielen met 197 pnt maar dat was niet genoeg al haalde hij in zijn eigen klasse wel eerste prijs. Ook in de b-klasse en bij de dames was De Heidebloem succesvol dankzij Yvette van Breemen die met 192 punten twee prijzen pakte. In de c/d klasse won Thea Hendriks met 191 en bij de jeugd ging de eerste prijs naar Zeeland.


PROVINCIE-WEDSTRUD

In Schijndel werd afgelopen weekend ook nog de zg. drie provincie wedstrijd verschoten. Koning Hans Hellings was hier de beste schutter met 200 punten maar toch eindigde Brabant op de tweede plaats.


- ARCHIEF -