Kruisboogvereniging de Heidebloem

Hellings prolongeert koningstitel

De schutters van De Heidebloem maten zich met elkaar op Paas-zaterdag tijdens de strijd om de Koningstitel. Winnaar werd overtuigend Hans Hellings die zo zijn titel van vorig jaar prolongeerde.


In de eerste ronde, waarbij het ging om drie series van tien pijlen, was het meteen al spannend: Henri van de Broek schoot de volle honderd punten bijeen terwijl Hans Hellings daar slechts eên punt bij achterbleef. De rest van het veld volgde op twee punten of meer.

In de tweede ronde kwamen de beide kemphanen weer gelijk na series van resp. 99 en 98 punten. In de derde ronde schoot Helling opnieuw iets beter dan Van de Broek: weer 99 om 98.

In. de vierde en laatste ronde van opnioeuw tien pijlen, kwamen zes schutters in actie: Hans Hellings met 297, Henri van de Broek met 296 en

als derde Wim Merks. Verder Wil Vermeer (291), Carli Nelissen (290) en Henk v.d. Broek (289).

In deze laatste ronde maakt Hans Hellings duidelijk waarom hij een koningstitel te verdedigen had. Hij schoot de volle honderd punten bijeen. In totaal was Hellings in deze titelstrijd goed voor 37 rozen over 40 pijlen en zijn eindscore van 397 punten mocht er zijn.

Tweede werd Henri v.d Broek met 97 punten in de laatste ronde en een totaal van 393 punten. Wil Vermeer werd derde (390), vierde Wim Merks (388), vijfde Carli Nelissen (387) en zesde Henk van de Broek (386).

Overige resultaten: 7. Ad van Doornik; 8. Ad Langenhuizen; 9. Nancy van Doomik; 10. Maria Govers; 11. Arnold Merks; 12. Hans van Doornik; 13. Yvette van Breemen; 14. Tony van Breemen; 15. Christ Kappen; 16. Dennis Cardol; 17. Kenneth Martha.


- ARCHIEF -