Heidebloem verrast met gemeentevlag

"Een ware sportambassadeur"

foto


Burgemeeseter Opsteegh overhandigt de gemeentevlag

Een ware ambassadeur voor de sport Zo prees burgemeester Opsteegh De Heidebloem afgelopen zaterdag aan tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de kruisboogvereniging

De burgemeester kwam niet met lege handen. Als cadeau had hij voor de vereniging een gemeentevlag meegenomen. "Met het aanbieden van de gemeentevlag aan de 100-jarige verenigingen wil de gemeente een nieuwe traditie in het leven roepen. Wij hopen dat u deze vlag tijdens officiële wedstrijden als een echte Schijndelse sportambassadeur zult laten wapperen." Meer dan 40 kruisboogverenigingen uit het hele land kwamen de jubilaris feliciteren. De Nederlandse Kruisboogbond prees de vitaliteit van De Heidebloem en roemde haar inbreng in de kruisboogsport. Veel waardering had de bond voor de internationale kruisboogdag die de honderdiarige in juni had georganiseerd. "Een mooi initiatief dat zeker een vervolg zal krijgen."

HULDIGINGEN

Tijdens de feestavond werden enkele leden voor het voetlicht gehaald. Jo Merks en Henk Merks, beiden meer dan vijftig jaar bij de vereniging, werden benoemd tot erelid. Tijn van de Broek werd postuum erelid. Van de Broek was 50 jaar lid van De Heidebloem Hij maakte 35 jaar deel uit van het bestuur en was tot aan zijn dood 25 jaar onafgebroken penningmeester.

Hans van Doornik werd gehuldigd omdat hij negen jaar in het bestuur zit en Nancy van Doornik en Henry van de Broek werden gelauwerd voor het Nederlands kampioenschap in de klassen D en A.

Een speciaal woord van dank was er voor beschermheer Bert Kemps, die al vele jaren een grote betrokkenheid bij de vereniging aan de dag legt en bloemen waren er voor Dieneke Hellings, de "moeder" van De Heidebloem. Via haar man en kinderen is zij al sinds mensenheugenis bij de club betrokken.

LOTERIJ

Het afgelopen jaar heeft de feestcommissie allerlei activiteiten georganiseerd om de clubkas te spekken. Zo werden groepen ontvangen die kennis wilden maken met de kruisboogsport, werd er een internationale kruisboogdag met verschillende disciplines georganiseerd en werd er een grote loterij gehouden. Bij elkaar leverden deze activiteten de vereniging 12.000 gulden op.

De officiële trekking van de loterij werd afgelopen zaterdag verricht. De eerste prijs van 750 gulden is gevallen op lotnummer 3439 Lotnummer 2395 is goed voor de tweede prijs van 300 gulden en de derde prijs van 150 gulden is gevallen op nummer 1776.

De nummers 1625, 1039, 1020,0171, 3908, 0228 en 2155 leveren een prijs op van 25 gulden. De prijzen zijn af te halen bij de vereniging. De winnaars kunnen bellen 073-5498911.


- ARCHIEF -