Hans Hellings koning én keizer

Kruisboogvereniging De Heidebloem

Voor de derde keer is Hans Hellings erin geslaagd de keizerstitel van Kruisboogvereniging de Heidebloem in de wacht te slepen. Dat gebeurde op paaszaterdag na een bijzonder spannende finale bij clubhuis café De Meulen.

De verwachtingen waren bij menigeen hooggespannen voor aanvang van de wedstrijden. Diverse schutters achtten zich kandidaat voor de titel want Hellings had de laatste wedstrijd "slechts" 194 geschoten. Een mooie en sportieve wedstrijd wachtte dus.

EERSTE RONDE

In die eerste ronde kwam Hellings tot 98 punten, Henk van Os tot 97 en ook Yvette van Breemen haalde 97 punten. Wil Vermeer begon sterk met acht rozen en een 9 en een 7 maar kreeg toen problemen met zijn boog. Weg kans. Ook Henri van de Broek bleef steken op 96 terwijl Carli Nellisen wel tot 97 kwam.

In de volgende ronde schoot Hans Hellings opnieuw 98 en wie 100 schoot zou zo bovenaan kunnen komen. Dat deed Henk van Os. Wim Merks haalde 99 punten, Henri van de Broek 98, en Wil 97. Carli Nellisen schoot 98 punten bijeen en stond zo op een punt.

FINALE

Hans Hellings herstelde zich uitstekend in de derde ronde met een score van 100. Henk van Os kwam tot 96 maar ging door zijn rug en moest opgeven. Henri v.d. Broek haalde 96 en viel weg uit de top net als Wil die 97 punten schoot. Carli Nellisen greep zijn kans met een score van 100.

Zo bleven de beste zes schutters over voor de finale waarin weer tien pijlen verschoten werden. Aan die finale namen deel: Henri v.d. Broek, Wim Merks, Wil Vermeer, Hans Hellings, gastvrouw Maria Govers en Carli Nellisen. Hans had zijn zenuwen prima in bedwang in de finale en scoorde opnieuw optimaal: 100 punten. Carli Nellisen bleef steken op 99 en moest zich met een tweede plaats tevreden stellen. Op deze manier kwam voor de vijfde keer de keizerstitel bij de familie Hellings terecht. Hans pakte die voor de derde keer maar ook zijn oom Marinus Hellings was al eens twee maal keizer. Beste dame werd Maria Govers.

UITSLAGEN

Uitslagen na 40 pijlen: Hans Hellings 396, Carli Nellisen 394, Henri v.d. Broek 386, Wim Merks 387, Wil Vermeer 385, Maria Govers 381. Nancy van Doornik en Jack Bulten stopten na 30 pijlen, resp. wegens ziekte en tijdgebrek. De overige resultaten na 30 pijlen waren; Hans van Doornik 287, Arnold Merks 282, Ad van Doornik 282, Yvette van Breemen 281, Jacqueline Rijken 279, Toni van Breemen 275, Anja Nellisen 275, Ad v.d. Langenberg 270, Kenneth Martha 263, Dennis Kardol 254.

KAMPIOENSCHAP

Zaterdag 29 april wordt tijdens de viering van Koninginnedag het open Schijndels kampioenschap verschoten in zaal De Meulen. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Ook wie nog nooit geschoten heeft, is welkom. Bogen en begeleiding zijn voorhanden. De wedstrijd gaat over 20 pijlen in de verschillende klassen, waaronder een beginnersklasse.


- ARCHIEF -