Kruisboogschutters presteren matig

Wind spelbreker bij landelijke wedstrijd in Weert

In de eerste wedstrijd voor de landelijke competitie die afgelopen weekend in Weert werd verschoten, speelde de harde wind de schutters zaterdag danig parten.

Deze wedstrijd in de open lucht trok 273 deelnemers onder wie 14 schutters van De Heidebloem. Vanwege het grote aantal schutters duurt de wedstrijd twee dagen en dat leverde een ongelijke strijd op. De wind en de steeds wisselende bewolking zorgden voor grote problemen bij degenen die op zaterdag schoten. Een schutter wil graag constant licht op het doel en met dan weer zon, dan weer geen zon, was het moeilijk om de concentratie vast te houden. Ervaren schutters zagen zo pijlen die zuiver op de "tien" leken af te vliegen, toch in de "acht" belanden.

VIERTAL

Van elk team worden bij de wedstrijd de resultaten van de beste vier schutters opgeteld en vergeleken met de anderen. Het is de uitdaging in dat eerste viertal te geraken. Verrassend was dat Hans Hellings (194) zich deze keer niet voor dat eerste viertal wist te plaatsen. Henk van den Broek (195) daarentegen maakte duidelijk dat hij, na vele extra trainingsuren, in dat viertal wil komen. De competitie binnen de club neemt daardoor toe want er blijven maar vier plaatsen te vergeven.

VERRASSING

Maar voor de grote verrassing van de dag zorgde Carli Nelissen. Onder een stralende zon schoot hij zondag een perfecte wedstrijd. Met 198 punten verbeterde hij zijn wedstrijdrecord en kwam zo op de eerste plaats in het viertal. Uiteindelijk werd hij tweede in de eindrangschikking van de Ere-klasse. Henry van de Broek werd met 195 punten derde. Wil Vermeer kwam met 194 punten ook in het eerste viertal. Dit Schijndelse viertal eindigde op een derde plaats in de wedstrijd met 782 punten, vier punten minder dan de winnaar.

Overige resultaten: Wim Merks 193; Henk van Os 193; Thomas van Os 191; Chris Kappen 188; Nancy Doomik 188; Tonny van Breemen 184; Yvette van Breemen 182, Kenneth Martha 174; Dennis Kardol 164.

BUIKSCHIETEN

Een speciale discipline binnen de kruisboogsport is het zogenaamde "buikschieten". Hierbij moet men met minder richtmiddelen toch een goed resultaat zien te halen. Wil vermeer werd hierbij tweede met 194 punten. Pas op het laatste moment moest hij zijn meerder erkennen in een Limburgse schutter.

KONINGSSCHIETEN

Zaterdag wordt in café De Meulen het jaarlijkse Koningsschieten georganiseerd. Koning wordt degene die aan het einde van de dag het beste resultaat heeft geboekt.

Via een vast ritueel zullen alle leden van de vereniging proberen de Koning van afgelopen jaar, Hans Hellings, te onttronen. Deze wedstrijd begint om 13.30 uur. 's Avonds kan er dan nog volop nagekaart worden in De Meulen.

Om 17.30 uur wordt er verder een statiefoto gemaakt in verband met het honderdjarig bestaan van de vereniging.

Wie gelnteresseerd is in kruisboogschieten, kan altijd contact opnemen met De Heidebloem: tel. 5498911.


- ARCHIEF -