3-Provinciënwedstrijd sterk bezet

Kruisboogschutters verdedigen Brabant

Afgelopen zondag werd in het Gelderse Duiven de jaarlijkse 3-Provinciènwedstrijd verschoten. Tijdens deze wedstrijd strijden de twaalf beste schutters van Limburg, Gelderland en Brabant (de bakermat van de kruisboogsport) om de titel van beste Provincie. Voor deze wedstrijd werden maar liefst vijf schutters van De Heidebloem uitgenodigd om de Brabantse vlag te verdedigen. Al enige jaren hebben Gelderland en Brabant de grootste moeite om Limburg de baas te worden in deze strijd door het grote aanbod van goede schutters uit het Limburgse land.

Elke schutter schoot op deze dag twee series van 10 pijlen waarna alles gerangschikt werd voor de Provinciale en persoonlijke titels. Gaandeweg de wedstrijd werd wederom duidelijk dat de titel weer naar het zuiden zou gaan, ondanks de weerstand die werd geboden. Hierbij werd vooral gehoopt op goede prestaties van de Brabantse schutters omdat deze al enkele jaren tot een tweede plaats zijn veroordeeld. Mede doordat twee Brabantse schutters kampten met materiaalpech was het opnieuw Limburg dat met de eer ging strijken. Limburg won de wedstrijd met een totaal van 2355 punten. Brabant werd tweede met 2327 punten en Gelderland derde met 2308 punten.

KAMPEN

Op deze dag waren ook persoonlijke titels te winnen binnen elke provincie. Na het opmaken van de scores bleek Hans Hellings op een gedeelde eerste plaats te zijn geëindigd met een schutter uit Beugen. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen werden beide schutters uitgenodigd voor het afkampen. Hierbij wordt man tegen man en schot om schot gestreden voor de titel. Onder grote publieke belangstelling werd de strijd gestart. Wat de jury ook voor handicaps inbracht, voor het eerst moest veelvuldig van baan worden gewisseld tussen de schoten door, beide heren lieten het er niet bij liggen. Hoewel het publiek van afstand dacht dat de beslissing reeds na het tweede schot was gevallen, besliste de jury na beoordeling van de kaarten anders. De schutters konden hun strijd vervolgen waarna na het achttiende schot pas de beslissing viel, Wederom bleek dat de Schijndelse schutter Hans Hellings de zenuwen het best de baas was. Hans bepaalde zelf dat hij weer de beste schutter van Brabant was met 197 punten. Carli Nelissen behaalde een verdienstelijke derde plaats met 196 punten. Overige scores: Henri v.d. Broek (195), Henk v. Os (195), Wil Vermeer (materiaalpech).

SEMI-INTERLAND

Een week eerder werd in het Brabantse Zeeland de jaarlijkse semi-interland verschoten tussen Brabants België en Brabants Nederland. Ook hier waren weer enkele schutters van De Heidebloem uitgenodigd om de titel te verdedigen. Na een lange strijd was het Brabants Nederland dat, mede dankzij de geweldige inbreng van de Schijndelse schutters, met de titel naar huis ging.

OPEN SCHIJNDELSE KAMPIOENSCHAPPEN

Ook dit jaar zullen op Koninginnedag, ditmaal op zaterdag 29 april, de Open Schijndelse kruisboogkampioenschappen worden gehouden. Deze verschieting waar iedereen die de kruisboogsport een warm hart toedraagt, aan kan deelnemen, wordt verschoten in café zaal De Meulen en zal in de namiddag starten. Als u wilt deelnemen, maar nog nooit met een kruisboog hebt geschoten, zullen de schutters van De Heidebloem u hierbij begeleiden. Het is voor u dë gelegenheid om eens te proeven van deze prachtige sport. De deelname is gratis en vanaf 16 jaar

Voor meer informatie kunt u elke dinsdagavond terecht bij café-zaal De Meulen of op internet onder: www.kruisboog.tmfweb.nl.


- ARCHIEF -