Kruisboogvereniging De Heidebloem

Schutters grossieren in prijzen

De achttien schutters van De Heidebloem waren afgelopen weekend niet voor niets afgereisd naar de vierde districtswedstrijd in Zeeland. Liefst negen prijzen brachten zij mee terug van deze trip.

Zaterdag zette Wil Vermeer met 199 punten al de toon, en zondag werd er opnieuw goed geschoten, ook door de nieuwe leden van de vereniging. Met resp 193 en 191 punten lieten Ad en Hans van Doornik zien dat ze op de goede weg terug zijn.

EREPRIJZEN

Prijzen waren er genoeg voor De Heidebloem, zoals de eerste prijs korps in de ereklasse met 788 punten. Schutters waren hier Wil Vermeer (199), Carli Nelissen (197), Henri vd Broek (197) en Henri van Os (195). Een persoonlijke prijs was er voor Wil Vermeer die eerste werd in de ereklasse en beste schutter van de wedstrijd.

Carli Nelissen haalde de tweede prijs Henri vd Broek de derde. Maar daar bleef het niet bij. Zo werd Hans van Doorn tweede in de c-klasse waar Yvette van Bremen haar stijgende vorm bekroonde met een derde prijs. Zij was de beste dame.

Bij de instap-klasse won Jack Bulten een derde prijs.

De resultaten van de overige schutters waren: Wim Merks 194, Henk HGM vd Broek 192, Arnold Merks 191, Nancy van Doornik 188, Chris Kappen 187, Tony van Bremen 185, Maria Govers 183, Dennis Kardol 179 en Jacqueline Rijken 171 punten.

MARATHON

Verder waren Hans Hellings en Carli Nelissen zaterdag bij de schietmarathon in Bemmel over 250 pijlen. In die wedstrijd, met daarbij de top van Nederland, werd Hans verdienstelijk tweede met 2473 punten, en Carli vierde met 2453 punten. Kortom een geslaagd weekend.

Wie interesse heeft om zelf de kruisboog eens te spannen, is op dinsdag avond welkom bij café De Meulen.


- ARCHIEF -