De Heidebloem verscherpt Brabants record

kruisboogschutters herstellen zich

Een lange winterstop werd de draad weer opgepakt met de start van het nieuwe seizoen. Velen waren gebrand op een goed resultaat tijdens de eerste wedstrijd in Oploo. Deze wedstrijd, meetellend voor de Brabantse competitie, trok een groot aantal deelnemers uit Brabant. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat de winterstop toch de nodige invloed had gehad op mens en boog. Schutters die in de regel zorg dragen voor een goede basis voor de clubresultaten, lieten het afweten en enkele bogen gaven de geest door een defect aan de trens. De blijdschap was dan ook groot toen na afloop bleek dat twee schutters van De Heidebloem de eer voor de club hadden gered.

Henri v. Os behaalde een tweede plaats in de Ere-klasse met 195 punten. Anja Nelissen drukte verrassend een stempel op de wedstrijd door zowel de eerste prijs in de C-klasse als de eerste prijs bij de Dames in de wacht te slepen met een prachtige score van 190 punten.

REVANCHE

Het was lang geleden dat de vereniging met zo weinig prijzen huiswaarts moest keren. Daarom werden alle voorbereidingen getroffen voor een revanche tijdens de tweede competitie-wedstrijd in Boxmeer. Bogen werden uit elkaar gehaald voor een grote beurt en de voorzitter zorgde voor een mentale training. Deze voorbereiding bleek al snel de nodige vruchten af te werpen. Zo opende Hans Hellings de wedstrijd met het maximaal te behalen resultaat van 200 punten. De opluchting was van zijn gezicht af te lezen en de toon was gezet. Zo haalde Wil Vermeer alles uit de kast om op een totaal van 199 punten te belanden. Het woord 'materiaalpech' kwam niet meer voor in de vocabulair van De Heidebloem zodat Henri v.d. Broek keurig aansloot met 198 punten. De Schijndelse schutters hadden hiermee de drie podium plaatsen in de Ere-klasse veilig gesteld De vierde schutter in het korps werd Carli Nelissen die met 195 punten het Ere-viertal completeerde. Nadat de balans was opgemaakt, werd duidelijk dat dit viertal de eerste prijs in de wacht had gesleept in de categorie Korps Ere en een nieuw Brabants record had behaald met 792 punten. Hans Hellings werd tevens algemeen hoogste schutter en hoogste Koning van deze wedstrijd.

SUCCESSEN

Ook in de andere klassen werd stevig op de hoorn geblazen. De Schijndelse kruisboogschutters lieten vele pijlen in de roos belanden. Hans v. Doornik pakte, na lange afwezigheid, de eerste prijs in de C-klasse met 191 punten. Tonny v. Bremen sprong een gat in de lucht met een tweede plaats in de D klasse (183 punten). Zijn vrouw Yvette werd eerste bij de Dames met een prachtige score van 187 punten. Zeer lovende scores werden gerealiseerd door Wim Merks (194 punten) en Ad v. Doornik (194 punten) die hiermee aangaven weer aanspraak te willen maken op een podiumplaats in de A-klasse. De achttien schutters keerden met een voldaan gevoel weer huiswaarts. De negen prijzen zijn hopelijk een goed voorteken voor de komende wedstrijden in het jaar dat De Heidebloem haar 100-jarig bestaan viert.

Hebt u ook al zolang het kruisboogschieten willen proberen? Bel dan nu 5498911 en maak kennis met deze prachtige schietsport.


- ARCHIEF -