De "Heidebloem" bij de Brabantse kampioenschappen

Kruisboogschutters prolongeren titel

Afgelopen zondag trokken 18 schutters van De Heidebloem naar het Oost-Brabantse Beugen om hun Brabantse titel te verdedigen. Aldaar werd de strijd aangebonden met de overige schutters uit geheel Brabant. Na de Nederlandse kampioenschappen was dit de eerste wedstrijd in 5 weken, het moment om de kwaliteiten weer eens te testen.

Op de oefenavonden was driftig geoefend en alle neuzen stonden dezelfde kant op. Sommige schutters hadden veranderingen aan de kruisboog aangebracht om te proberen de prestaties nog hoger te brengen. Zo ook Hans Hellings die bij de nederlandse kampioenschappen een steekje had laten vallen. Hij was er gebrand op om dat recht te zetten en met een aangepaste boog en opperste concentratie bond hij de strijd aan met zichzelf. Na vele zweetdruppels bleek dat het niet voor niets was geweest: hij scoorde de maximaal te behalen 200 punten, een mooie prestatie waarmee hij weer liet zien niet de minste te zijn.

Aan het einde van de dag bleek hoe de kaarten geschud waren. De Heidebloem sleepte zeven prijzen mee naar Schijndel. Hans Hellings werd met 200 pnt. hoogste koning en algemeen hoogste schutter. Ook behaalde hij de eerste prijs in de ere-klasse.

Henry van de Broek behaalde een derde prijs in de ere met 196 pnt.; Carly Nelissen werd derde met 194 pnt. in de A klasse en Arnold Merks derde in de B klasse.

De belangrijkste prijs korps ere werd wederom mee naar Schijndel gebracht door een gezamenlijke inspanning van alle leden en zeker de vier schutters die in het eerste viertal stonden: Hans Hellings (200 pnt.), Henry van de Broek (196 pnt.), Carly Nelissen (194 pnt.) en Henk van de Broek (193 pnt.).


- ARCHIEF -