Titels voor Henry v.d. Broek en Nancy van Doornik

De Heidebloem 3e bij NK

Nationale titels voor Henri van de Broek (A-klasse) en Nancy van Doornik (D-klasse) en ook nog eens een derde plaats voor kruisboogvereniging in de ereklasse korps. Dat was de buit die de Schijndelse kruisboogvereniging De Heidebloem zondag mee naar huis bracht van de nationale kampioenschappen in Roermond.

Een prolongatie van de titel zat er dit keer niet in voor De Heidebloem maar de derde plaats van nu mocht er wezen met een uitstekende score: Henry v.d. Broek 198 punten, Wil Vermeer 197, Hans Hellings 196 en Wim Merks 195. Met in totaal 786 punten kwam dit viertal net twee punten tekort voor de tweede plaats en vier punten voor de eerste. Vooral Henry v.d. Broek boekte een mooi succes als beste schutter in de A-klasse

Nancy van Doornik, vorig jaar nog derde, schoot zich nu naar de top al was ze met haar 188 punten niet helemaal tevreden. Dat moet nog beter kunnen vindt ze.

De Heidebloem kon afgelopen weekend niet voltallig aantreden op het NK in Roermond omdat enkele leden verhinderd waren wegens omstandigheden. Mogelijk dat anders de overige viertallen nog een redelijke kans hadden gehad op succes.

Op de Brabantse kampioenschappen hoopt de club wel compleet te zijn en er dan een mooie dag van te maken. Op 10 oktober wordt er vervolgens nog geschoten om de wisseltrofee voor de geselecteerde schutters. Wie eens wil meemaken hoe het eraan toegaat bij De Heidebloem, kan op dinsdagavond altijd eens een kijkje gaan nemen bij café De Meulen waar dan de oefen-avond is.


- ARCHIEF -