Kruisboogvereniging de Heidebloem

Open Schijndels kampioenschap

Ook dit jaar weer organiseerde kruisboogvereniging De Heidebloem op Koninginnedag de Open Schijndelse Kruisboogkampioenschappen.

Deze werden gehouden in zaal De Meulen waar het gezellig druk was. In totaal schoten er zo'n 48 schutters mee op dit kampioenschap.

De beste schutters van De Heidebloem bleven iets onder hun normale niveau maar Arnold Merks daarentegen wist 199 punten te vergaren, terwijl ook anderen goed voor de dag kwamen.

KAMPIOENEN

Bij de jeugd ging de titel naar Wesly Verstegen van het Heilig Bloed Gilde uit Boxmeer. Bij de dames won Heidebloemlid en gastvrouw, Maria Govers, met 193 punten.

Jos Graat uit Afferden won de c/d klasse na een spannende nakamp over vijf pijlen met Maria Govers, want beiden waren op 193 punten geëindigd.

In de b-klasse ging de winst naar Koos Peters uit Boxmeer, terwijl in de a klasse Arnold Merks met de eer ging strijken. Hij kwam tot 199 punten en was daarmee de beste schutter. Voor hem was er dan ook de Marinus Hellings trofee. Het was de derde keer dat deze beker in Schijndel bleef.

OVERIGEN

Overige uitslagen van de leden van De Heidebloem; Henry v.d. Broek 196, Hans Hellings 196, Wim Merks 194, Carli Nelissen 194, Wil Vermeer 193, Nancy van Doornik 192, Yvette van Breemen 190, Chris Kappen 190, Anja Nelissen 186, Kenneth Martha 187, Tony van Breemen 180, en Jacqueline Rijken 178.

De Heidebloem dankt het Oranje comité voor de steun die men bij deze wedstrijden kreeg en gaat nu weer volop in training voor de wedstrijd om de Vaartbokaal in Boxmeer. Want die zou men graag in de Schijndelse prijzen kast zien staan.


- ARCHIEF -