Kruisboog ver. De Heidebloem

Open Schijndels Kampioenschap

Op Koninginnedag organiseert De Heidebloem weer het Open Schijndels Kampioenschap kruisboogschieten in zaal De Meulen. Er wordt geschoten in verschillende klassen. Zo is er een ere- klasse, een b- en c-klasse, en een d- instapklasse voor beginners of mensen die nog nooit geschoten hebben, en een dames- en jeugdklasse.

Voor de algemeen hoogste schutter is er een beker en daarnaast de Marinus Hellings trofee waarvoor nog flink gestreden zal worden door de schutters van De Heidebloem. Dus iedereen kan mee schieten, zowel beginners als ervaren sportschutters. Er zijn kruisbogen voor jeugdschutters, dames en zwaardere bogen voor de heren.

Dit alles kosteloos en onder deskundige begeleiding van de aanwezige leden die uiteraard ook zelf meeschieten omdat dit een mooie wedstrijd is waarvoor het Oranjecomité weer prachtige prijzen beschikbaar stelt. Er worden per schutter twee series van elk 2 proef en 10 tellende pijlen geschoten. De wedstrijden beginnen om 16.00 uur. Iedereen kan meedoen en zo kennis maken met de kruisboogsport.


- ARCHIEF -