Kruisboogschutters weer present

Diverse prijzen voor De Heidebloem

Na de huldiging van enkele kruisboogschutters door de gemeente Schijndel vanwege het behalen van het Nederlands kampioenschap werden de zinnen weer gezet op de diverse aangekondigde wedstrijden.

Zo werd onlangs een schietmarathon gehouden in Bemmel waar binnen een tijdslimiet 250 pijlen verschoten moesten worden. Dit was de eerste landelijke schietmarathon waar alleen schutters van De Heidebloem aan deelnamen. Na deze uitputtingsslag werd Carli Nelissen opgeroepen voor een verkaveling om de derde plaats. Na het zevende schot was duidelijk dat de 3e prijs mee naar Schijndel zou gaan met een totaal van 2400 van de te behalen 2500 punten. Wim Merks kampte tijdens de wedstrijd met materiaalpech.

Afgelopen weekend waren vier schutters van De Heidebloem geselecteerd voor deelname aan de jaarlijkse drie provinciënwedstrijd om de kleuren van Brabant te verdedigen. In totaal namen 36 schutters deel aan de wedstrijd te Weert. In de loop van de wedstrijd werd duidelijk dat Limburg wederom met de eer zou gaan strijken. Brabant behaalde echter een prachtige tweede plaats waarbij binnen Brabant alle prijzen door de Heidebloem in de wacht werden gesleept. Na een spannende wedstrijd nam Hans Hellings de 1e prijs mee met 198 punten.

Overige resultaten: 2e prijs Carli Nelissen (197); 3e prijs Wil Vermeer (197); 4e prijs Henri v.d. Broek (196).

Op zaterdag 3 april vindt in cafê zaal Meulen weer het jaarlijkse Koningschieten plaats voor leden van De Heidebloem. Vanaf 16.00 uur zal Hans Hellings trachten zijn Koningstitel te prolongeren. De behaalde resultaten de afgelopen wedstrijden door de diverse schutters van De Heidebloem zullen echter borg staan voor een spannende strijd.


- ARCHIEF -