De Heidebloem prolongeert successen

Kruisboogschutters op scherp

Twee weken nadat de schutters van De Heidebloem in de categorie Korps Ere Nederlands Kampioen werden vertrokken zij het afgelopen weekeinde naar Beugen om zich met hun Brabantse opponenten te meten.

De tussenbalans na de eerste serie van tien pijlen bevestigde het vormbehoud van een aantal schutters. Maria Govers, uitkomend in de D-klasse, zette een prachtige score van 96 punten neer. Henri van de Broek en Hans Hellings in de Ereklasse kwamen tot een score van 99 en Carli Nelissen in de A-klasse wist zelfs de volle honderd punten binnen te halen. Na de spannende tweede serie eindigde Nelissen met 198 punten en Van de Broek met 197 punten, een fraai resultaat.

Hans Hellings (197) en Henk van de Broek (193) behaalden net als bij het Nederlands kampioenschap de eerste prijs Korps Ere met 785 punten. Met 80 pijlen troffen zij 65 keer de roos en 15 keer een negen.De natelling leverde Van de Broek en Hellings een eerste en tweede plaats in de Ereklasse op.

Carli Nelissen haalde een nieuw persoonlijk record. Hij werd eerste in de A-klasse en tevens algemeen hoogste schutter van deze wedstrijd. In de A klasse werd Arnold Merks met 192 punten derde. Maria Govers verbeterde ook haar persoonlijk record: 191 punten waren goed voor de eerste plaats in de D-klasse.

Overige resultaten: Ad van Doornik 188, Nancy van Doornik 184, Tonny van Breemen 178 en Yvette van Breemen 178. In totaal wisten de tien schutters van De Heidebloem zeven prijzen in de wacht te slepen.

Wie belangstelling heeft voor de kruisboogsport is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in zaal De Meulen. Iedere dinsdagavond vinden daar de trainingen plaats van De Heidebloem.


- ARCHIEF -