Nationale kampioenen bij De Heidebloem

Succes kruisboogschutters

Als er ëén prijs is binnen de Nederlandse kruisboogsport, die een grote sportieve en emotionele waarde heeft, dan is dit het Nederlands kampioenschap korpsen. Hierbij wordt het totaal van de vier beste schutters per vereniging met de andere deelnemende verenigingen vergeleken om een algemeen korpskampioen te bepalen.

Afgelopen zondag namen de Schijndelse kruisboogschutters deel aan het Nederlands kampioenschap in Vlijmen. Al vroeg in de ochtend werden daar door de Schijndelse schutters de eerste schoten gelost. Na deze beker eerder in 1965 en 1973 gewonnen te hebben, is men er elk jaar weer op gebrand om deze titel binnen te halen. Ondanks het 98-jarig bestaan van de vereniging is er nog steeds grote tegenstand vanuit Limburg èn Gelderland die vele jaren de triomf voor Schijndel belette. Het duurde echter tot de vroege avond voordat het verlossende woord gesproken werd. Een groot gejuich steeg op toen bekend werd dat de schutters van De Heidebloem Nederlands kampioen korpsen waren geworden met een prachtig totaal van 785 punten. Het viertal Henri v.d. Broek (199), Hans Hellings (198), Carli Nelissen (195) en Henk v.d. Broek (193) wist na 25 jaar opnieuw deze prachtige wisselbeker, in 1965 geschonken door Albert Steenbakkers, naar Schijndel te brengen en rekenden hiermee direct af met de plaagstootjes van de 'oudere' verenigingsleden dat zij vroeger beter schoten dan de jeugd nu. Het feit dat deze bijzondere prijs sporadisch te bemachtigen is en met grote inspanning is veroverd, heeft de vereniging doen besluiten deze overwinning op te dragen aan clublid Marinus Hellings die twee jaar geleden overleed tijdens een kruisboogwedstrijd in Schijndel.

Naast dit prachtig verenigingssucces wisten Maria Govers en Carli Nelissen ook een persoonlijke prijs te bemachtigen. Maria Govers, gastvrouw van de vereniging en sinds twee jaar actief deelnemend aan wedstrijden, wist na haar Brabants kampioenschap van enkele weken geleden een derde prijs in de wacht te slepen met een totaal van 189 punten. Carli Nelissen, vorige jaar Nederlands en Brabants kampioen, wist ondanks een promotie van vier klassen een derde prijs te behalen. Al deze verrassende successen werden afgelopen zondag middels een snel ingelast feestje in café/zaal De Meulen nog eens extra gevierd.

Overige resultaten: Wim Merks (192); Arnold Merks (192) Ad v. Doornik (191); Thomas v. Os (191); Wil Vermeer (191); Nancy v. Doornik (186); Yvette v. Breemen (183); Tonny v. Breemen (173); Kenneth Marta (172); Jacqueline Rijken (167).

Kruisboogvereniging De Heidebloem van de Molenheide, traint elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur in de Meulen waar geïnteresseer mensen altijd van harte welkom zijn

Kruisboogvereniging de Heidebloem, v.l.n.r. Carli Nelissen, Hans Hellings, Henri v.d. Broek, Henk v.d. Broek en Maria Govers.


- ARCHIEF -