Kruisboogvereniging De Heidebloem

Open Schijndels Kampioenschap

Het waren er iets minder dan verwacht maar toch namen afgelopen zondag 42 schutters deel aan het Open Schijndels Kampioenschap kruisboogschieten.

Dit werd gehouden bij De Meulen en de Organisatie was in handen van De Heidebloem. Er werden goede prestaties geleverd. Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Pascal Boscamp uit Afferden met 191 punten. Bij de dames won Thea Hendriks uit Boxmeer met 190 punten. Peter Hendriks was de beste in de B-klasse met 193 punten. In de hogere klassen was het Carly Nelissen van De Heidebloem die met liefst 198 punten de A-klasse op zijn naam bracht.

In de ereklasse was het heel spannend. De beste schutter mocht daar immers de Marinus Hellings trofee mee naar huis nemen voor een jaar. Hans Hellings en Carly Nelissen stonden met 198 punten gelijk maar toen moest Henry v.d. Broek nog schieten. Eerst leverde hij een serie van 99 punten af, vervolgens een van honderd en de bokaal was voor hem.

Resultaten van de overige schutters:

Wim Merks: 194, Wil Vermeer 196, Ad van Doornik 188, Arnold Merks 191, Yvette Kappen 180, Kenneth Martha 179, Maria Govers 183, Tony van Bremen (1e-jaars instapper) 185, Jacqueline Rijken 179, Nancy van Doornik 181, Henk van de Broek 192. De bekers waren beschikbaar gesteld door het Oranjecomitë.

Acht schutters van De Heidebloem deden mee in de strijd om de Vaartbokaal in Boxmeer. Vorig jaar werd die trofee voor de derde keer op rij gewonnen, nu moest De Heidebloem genoegen nemen met een tweede plaats in de ereklasse achter Boxmeer met 773 punten. Resultaten: Wim Merks 197, Wil Vermeer 196, Carli Nelissen 194, Yvette Kappen 186.

Persoonlijke prijzen waren er voor Wim Merks;(1e); Wil Vermeer, Yvette Kappen en Maria Govers allen 2e, en Carli Nelissen 4e.


- ARCHIEF -