Hans Hellings opnieuw koning

Het koningschieten hij kruisboogvereniging De Heidebloem is zaterdag een spannende aangelegenheid geworden. Uiteindelijk kon Hans Hellings opnieuw gekroond worden.

Dertien schutters deden er mee aan het traditionele koningschieten, onder wie enkelen die nog nooit eerder hadden meegedaan, zoals Carli Nelissen, Nederlands en Brabants kampioen.

Er werd geschoten over dertig pijlen. De beste zes schutters gingen vervolgens over naar een laatste ronde van tien pijlen.

Na de voorronden stonden Hans Hellings en Henry van den Broek gelijk met 296 punten. Zij gingen door naar de laatste ronde, samen met Carli Nelissen (289), Wil Vermeer (291), Hans van Doornik (286), en , na kampen met Ad van Doornik, ook Wim Merks. In die laatste serie schoot Hans Hellings 98 punten bijeen, tegenover Henry van den Broek 97. Daarmee was Hans opnieuw de koning van De Heidebloem.

De jeugdkoning bleek dit jaar een koningin: Nancy van Doornik die uit kwam op 277 punten na dertig pijlen. Nadat het koningspaar was gehuldigd, ging de koningsbeker rond en werd het nog een gezellige avond bij De Heidebloem.


- ARCHIEF -