Kruisboogvereniging De Heidebloem

Drie Provinciën wedstrijd

Afgelopen weekeind organiseerde kruisboogvereniging De Heidebloem de zg. Drie Provinciën-wedstrijd op de banen van Landmans Unie. Hier kwamen twaalf Brabantse schutters in actie. De vier besten bleken de schutters van De Heidebloem.

Zij kwamen tot fraaie series: Henri van de Broek 194, Carly Nelissen 194, Hans Hellings 196, en Wil Vermeer 196. Deze twee laatsten werden resp. derde en tweede.

Brabant eindigde uiteindelijk op een tweede plaats, achter Limburg. Gelderland werd op achterstand derde.

BKB WEDSTRIJD

Tijdens de vijfde BKB wedstrijd lieten de Schijndelse schutters weer eens duidelijk zien wie op kruisbooggebied de lakens uitdeelt. De Heidebloem werd met 786 punten royaal eerste.

In het eerste viertal schoten mee Henry van de Broek (198), Hans Hellings (197), Wil Vermeer (196) en Carly Nelissen (195). Persoonlijke prijzen waren er voor Henry van de Broek: eerste prijs in de ereklasse en in totaal de hoogste schutter; Hans Hellings werd tweede in de ereklasse, terwijl Carly Nelissen de tweede prijs pakte in de A-klasse en Wim Merks de beste buikschutter bleek met 196 punten. Wil Vermeer werd bij dit onderdeel derde.

De overige schutters kwamen tot de volgende resultaten: Arnold Merks (191), Wim Merks (191), Ad van Doornik (187), Maria Govers (182), Kenneth Martha (174). Nancy van Doornik en Yvette Kappen, beiden nieuw, begonnen uitstekend met resp. 174 en 161 punten.

KONINGSCHIETEN

Komend weekeind is bij De Heidebloem het traditionele koningschieten. Schutters en steunende leden wordt verzocht om 15.30 uur aanwezig te zijn. De wedstrijd begint om 16.00 uur.


- ARCHIEF -