Opnieuw succes voor Schijndelse schutters

De Heidebloem Brabants kampioen

De Schijndelse kruisboogvereniging De Heidebloem is er afgelopen weekend in geslaagd het Brabants Kampioenschap op haar naam te schrijven. In Vlijmen prolongeerde De Heidebloem zo de titel die men vorig jaar ook al in de wacht wist te slepen.

Het kampioenschap werd met overmacht binnengehaald De Heidebloem won de eerste prijs in de ereklasse en leverde de beste vier schutters van de wedstrijd. Na het Nederlands kampioenschap is nu ook het Brabants Kampioenschap binnen. De Heidebloem kan zo met recht spreken van een geslaagd seizoen. In Brabant werd zelfs nog geen enkele wedstrijd verloren.

RESULTATEN

In het eerste viertal schoten mee Hans Hellings (198), Carly Nelissen (198), Henry v.d. Broek (195) en Henk v.d. Broek(195).

Persoonlijke prijzen waren er voor Hans Hellings die beslag legde op de tweede prijs in de ereklasse en Wil Vermeer die derde werd bij het buikschieten (191). Verder werd Nancy van Doornik tweede bij de jeugd (190) en Tonny van Bremen derde in de instapklasse (187). Het was voor Tonny de eerste prijs die hij behaalde en hij is net als Nancy nog geen jaar lid van de vereniging. Carly Nelissen stapte na een jaar in de instapklasse meteen over naar de a-klasse - vier klassen hoger - en werd niet alleen Nederlands kampioen in die klasse maar ook Brabants kampioen met 198 punten.

In de a-klasse schoten verder mee Arnold Merks (191), Wil Vermeer (192), Hans van Doornik (189), Thomas van Oss (187), Yvette van Bremen (184), Maria Govers (182) en Kenneth Martha (171); Wim Merks kwam door materiaalpech niet verder dan 181 punten.

De jubilarissen A. v.d. Broek en J. Merks

JUBILARISSEN

Twee leden van De Heidebloem zijn in clubhuis De Meulen gehuldigd tijdens de feestavond. Antoon van de Broek is 25 jaar lid van de vereniging, Jo Merks 50 jaar. Beide oud-schutters hebben hun steentje bijgedragen aan de groei en bloei van de vereniging. Zij zijn afstammelingen van degenen die in 1900 de vereniging hebben opgericht. Beiden werden zij in debloemen gezet en zij kregen een fraai aandenken aan hun jubileum.

Het seizoen zit er nu bijna op maar toch gaan de trainingen gewoon door: elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur. Wie zin heeft om ook eens de kruisboog ter hand te nemen is welkom.


- ARCHIEF -