Titels voor Schijndelse kruisboogvereniging

Heidebloem boekt succes bij Brabants Kampioenschap

Op de foto de schutters van De Heidebloem met v.l.n.r. Henri v.d. Broek, Maria Govers, Wim Merks en Carli Nelissen

Het verschil met de nummer twee bedroeg slechts één punt. Maar toch is De Heidebloem er opnieuw in geslaagd de titel in de wacht te slepen bij de Brabantse Kampioenschappen kruisboogschieten.

Het was opnieuw de titel in de ere-klasse die met 779 punten werd binnengehaald. Misschien niet zoveel als men van De Heidebloem gewend is, maar met enig geluk won de club toch voor de vijftiende keer op rij de beker en was men het beste corps.

Ook individueel kwam De Heidebloem uitstekend voor de dag. Henry van de Broek moest kampen tegen Jan van Samsbeek en was hierbij de beste. Zo werd hij de hoogste schutter van de wedstrijd in de ereklasse. Hans Hellings pakte de derde prijs met 196 punten.

Carly Nelissen, pas Nederlands kampioen geworden in de instapklasse, eiste nu ook de Brabantse titel voor zich op met 193 punten. Bij het buikschieten werd hij ook nog derde.

De waardin van De Meulen, Maria Govers, werd eveneens derde in de instapklasse met 188 punten.

Het derde viertal werd tweede in de c klasse met 735 punten. Hierbij schoot Ad van Doornik(187), Hans van Doornik (186), Henk HM van den Broek (184) en Kenneth Martha (178).

In het eerste viertal dat kampioen is geworden, schoten mee Henk v.d. Broek (197), Hans Hellings (196); Wim Merks (193) en Carly Nelissen (193). De resultaten van de overige schutters waren: Wil Vermeer 192, Henk HGM v.d. Broek 190, en Arnold Merks 188 punten.

Inmiddels is ook de selectie voor interland tegen België bekend. Van de Heidebloem zijn daarvoor uitgenodigd Hans hellings en Henry v .d. broek; diopter. Buikschieten: Arnold Merks Carly Nelissen, Wim Merks en Ad van Doornik. Naar de semi-interland, gaan Henk HGM v.d. Broek en Hans van Doornik

Ondertussen wordt er nog steeds elke dinsdag om 21.00 uur geoefend in zaal De Meulen.


- ARCHIEF -