Kruisboogvereniging De Heidebloem

Carli Nelissen Nederlands Kampioen

Carli Nelissen schoot hij de Nederlandse kampioenschappen in Bemmel zijn beste wedstrijd van het jaar en haalde zo de titel binnen in de instapklasse.

Nelissen is pas een jaar bezig bij De Heidebloem maar heeft vanaf het begin laten zien dat hij over de nodige talenten beschikt. Als oud-geweer schutter beschikt hij over een vaste hand en zijn zenuwen heeft hij uitstekend onder controle, zo was al duidelijk geworden in de loop van het jaar. In de instapklasse won hij diverse wedstrijden en zijn score bleef stijgen. In Bemmel toonde hij dat hij de verwachtingen waar kon maken.

EEN PUNT

Bij aankomst in Bemmel was al door alle provincies geschoten, behalve door Brabant. De hoogste score was op dat moment 194. "Dan moet ik op 195 kunnen komen", meende Carli, en met een serie van 99 in de eerste ronde zette hij een belangrijke stap in die richting. Helemaal gerust was hij echter nog niet. Maar met een serie van 96 in de tweede ronde maakte hij zich waar. Met één punt verschil werd hij kampioen. De gouden medaille en het volkslied waren voor hem.

Het eerste viertal van De Heidebloem was minder goed op dreef en schoot een van de slechtste wedstrijden van het jaar. Ondanks dat behaalde men toch een gedeelde derde plaats. (Hans Hellings 197, Arnold Merks 195, Carli Nelissen 195 en Henry v.d. Broek 194 pnt).

De resultaten van de overige schutters:

Henk HGM v.d. Broek 193, Ad van Doornik 192, Wil Vermeer 191, Hans van Doornik 190, Wim Merks 187, Jacqueline Rijken 172 en Kenneth Martha 171 pnt.

GOUDEN SPELD

In zaal De Meulen organiseerde de Heidebloem een wedstrijd om de wisseltrofee. Het was een selectiewedstrijd voor de interland tegen België en hiervoor selecteerden zich liefst zes schutters van de vereniging. Bij die gelegenheid werd ook de gouden speld uitgereikt aan Hans Hellings. Die won vorig jaar niet aleen deze wedstrijd maar ook de landelijke competitie.

Volgende week staan de Brabantse kampioenschappen op het programma, en De Heidebloem zal daarvoor dinsdag om 21.00 uur nog eens intensief oefenen bij De Meulen.


- ARCHIEF -