Kruisboogvereniging De Heidebloem

Vaartbokaal blijft in Schijndel

De Heidebloem is erin geslaagd voor de derde maal op rij de Vaartbokaal te winnen zodat deze trofee nu definitief in Schijndel blijft.

In Boxmeer werden niet alleen de titel en de bokaal in de wacht gesleept maar ook diverse persoonlijke successen geboekt.

In het eerste viertal schoten Hans Hellings en Henry v.d. Broek ieder 198 punten bijeen, terwijl Wil Vermeer en Henk (HGM) v.d Broek uitkwamen op resp. 197 en 196. Dat was goed voor de eerste prijs korps en het hoogste viertal. Hans Hellings werd tweede in de Ereklasse en Arnold Merks (195) passeerde in de natelling Wim Merks en won de derde prijs in de a-klasse.

De nieuwe leden deden het uitstekend in de instapklasse. Carly Nelissen werd eerste met 192 punten, nadat hij ook al dat aantal bijeen had geschoten op de nkb-wedstrijd. Kenneth Martha was met 184 punten goed voor de tweede prijs en Maria Govers, kasteleinsvrouwe in clubhuis De Meulen, won de derde prijs met 183 punten. Op de tweede nkb-wedstrijd in Gelderland ging het minder goed. Er werd door de meesten bar slecht geschoten en het eerste viertal viel sinds lange tijd nu buiten de prijzen. Toch werd Hans Hellings nog derde in de ereklasse (199) en Wil Vermeer werd derde bij het buikschieten. Als hij zo doorgaat komt hij zeker nog eens in het Nederlandse team. Carly Nelissen won in de instapklasse opnieuw met 192 punten en zal volgend jaar waarschijnlijk in de a-klasse uitkomen. Maria Govers viel buiten de prijzen maar verbeterde wel haar persoonlijke record met 4 punten en ging van 183 naar 187.

Gezien de prestaties in de laatste wedstrijd moet er komende weken weer eens duchtig getraind worden want de belangrijkste wedstrijden moeten nog komen. De oefenavond is op dinsdag bij De Meulen, vanaf 21.00 uur.


- ARCHIEF -