Kruisboogvereniging De Heidebloem

Open Schijndels Kampioenschap

Geheel volgens traditie organiseerde Kruisboogvereniging De Heidebloem op Koninginnedag de Open Schijndelse Kampioenschappen.

Deze werden gehouden in zaal De Meulen en de bekers voor deze wedstrijd waren ter beschikking gesteld door het Oranjecomité.

De opkomst was met 47 schutters zonder meer goed en het duurde tot 22.45 uur voordat de prijzen konden worden uitgereikt.De leden van De Heidebloem moesten alles uit de kast halen om voor de prijzen in aanmerking te komen. Carly Nelissen, nog maar pas lid, won in de gecombineerde instap klasse c en d met 194 punten. In de A klasse liet Ad van Doornik zien dat hij weer helemaal terug is. Hij pakte de éérste prijs met 195 punten. Bij de jeugd ging de eerste plaats naar Peter Hendriks van het Heilig Bloed-gilde met 194 punten; bij de dames won Hannie Ermens met 193 punten. Echt spannend was het in de Ereklasse waar gestreden werd om de algemene titel ën de Marinus Hellingstrofee. Deze trofee was door Toos Hellings beschikbaar gesteld als herinnering aan Marinus die precies een jaar geleden, ook op Koninginnedag, de vereniging ontviel.

Drie schutters eindigden op 198 punten: Henry v.d. Broek en Hans Hellings van De Heidebloem, en Peter Luiken van De Rozenjacht uit Vlijmen. Daarop volgde een kamp. Dat ging schot om schot en pas bij de tiende pijl misten Henry en Peter de roos zodat de Marinus Hellings trofee naar Hans Hellings ging.

Verder nam De Heidebloem deel aan een nkb-wedstrijd in Weert waar het viertal in de ereklasse de derde prijs mee naar huis bracht met 787 punten. Persoonlijke prijzen waren er voor Carly Nelissen, eerste prijs in de instapklasse met 192 punten en Wil Vermeer. Hij won het buikschieten met l97 punten.

Voor zaterdag 10 mei staat de wedstrijd om de Vaartbokaal op het programma. De Heidebloem kan deze voor de derde keer winnen. Een beetje oefening, dinsdag Om 20.30 bij De Meulen, kan dus geen kwaad.


- ARCHIEF -