Kruisboogvereniging De Heidebloem

Hans Hellings koning én keizer

Afgelopen weekeinde vond in zaal De Meulen het traditionele koningschieten van kruisboogvereniging De Heidebloem plaats.

Hans Hellings was tweemaal achtereen koning geweest en kon nu dus voor de tweede keer keizer worden. Maar daarvoor moest eerst nog geschoten worden. Er namen 11 schutters deel. In twee groepen van 5 en 6 schoten zij over drie ronden 30 pijlen. De 6 beste schutters maakten in de vierde en laatste ronde met 10 pijlen uit wie de nieuwe koning of keizer zou worden.

De eerste ronde ging gelijk op, al stond Hans Hellings meteen een punt voor op Henry van de Broek. In de tweede ronde schoot Hellings een serie van 97, Wil Vermeer schoot 98, Ad van Doornik 97, maar Van de Broek het maximum van 100. In de derde ronde schoten Hellings en Vermeer beiden een serie van 100. Voor de laatste ronde plaatsten zich Hellings, Van de Broek, Vermeer, Van Doornik, Wim Merks en Arnold Merks. Hellings schoot een 9, zodat Van de Broek 1 punt voorsprong kon nemen, maar de spanning eiste zijn tol. De laatste drie pijlen van Van de Broek misten, terwijl Hellings 9 keer raak schoot en daarmee op 99 uitkwam. Daarmee was hij opnieuw de beste met 395 punten. Van de Broek werd tweede met 393 punten, Vermeer derde met 392 punten, Arnold Merks vierde met 386 punten. Ad van Doornik en Wim Merks eindigden gelijk op de vijfde plaats met 384 punten.

De schutters die de laatste ronde niet mee schoten eindigden als volgt: Hans van Doornik op de zevende plaats met 280 punten, Henk van de Broek en Kenneth Martha deelden de achtste plaats met 276 punten. De twee nieuwe dames van de vereniging lieten zich van hun beste kant zien: Maria schoot 264 punten en Jacqueline 262.

Maar de hoofdrol was voor Hans Hellings die voor de derde keer op rij koning werd en dus voor de tweede keer keizer is. Eerder is binnen de vereniging alleen Marinus Hellings keizer geweest, ook hij tweemaal. De beker blijft echter in de familie, want Hans heeft als neef het vaandel overgenomen. Hij mocht dan ook 's avonds de felicitaties en de beker in ontvangst nemen.


- ARCHIEF -