Kruisboogvereniging De Heidebloem

In Boxmeer nam De Heidebloem afgelopen weekend deel aan de tweede wedstrijd van het seizoen.

De eerste districtswedstrijd was door De Heidebloem in eigen buis, bij De Meulen, met overmacht gewonnen. Dat succes werd geprolongeerd, ondanks het feit dat enkele leden afwezig waren.

In de ere-klasse korps won De Heidebloem de eerste prijs met 987 punten, 9 meer dan de nummer twee. Het was net geen Brabants record. De overwinning kwam tot stand door Henry v.d. Broek (199), Hans Hellings (199), Henk v.d. Broek (196) en Ad van Doornik (193).

PRIJZEN

Ook op het persoonlijke vlak sleepten de leden van De Heidebloem de nodige prijzen in de wacht. In de ere-klasse heersten de Schijndelse schutters. Henry v.d. Broek (199), Hans Hellings (199) en Henk v.d. Broek (196) werden achtereenvolgens eerste, tweede en derde.

Kenneth Marta, een nieuw lid, pakte de tweede prijs in de instapklasse met 175 punten. Met nu al twee gewonnen prijzen is hij een belofte voor de toekomst.

Overige resultaten: Ad van Doornik 193, Wim Merks 189, Henk HM v.d. Broek 183 en Arnold Merks 183 punten.

Tijdens deze wedstrijd werd ook voor de eerste keer geschoten met de zg. buikboog, een nieuwe tak binnen de kruisboogsport. De leden van De Heidebloem moeten zich hier nog verder in bekwamen maar met regelmatig oefenen, elke dinsdagavond om 20.30 uur bij De Meulen, zal dat zeker lukken.


- ARCHIEF -