De Heidebloem grijpt naast de prijzen

De interland op de banen van Landmans Unie werd een spannende aangelegenheid. Belglâ won uiteindelijk met maar één punt voorsprong.

Twee leden van kruisboogvereniging De Heidebloem kwamen in actie tijdens de interland Nederland-België die zondag werd georganiseerd op de banen van Landmans Unie. Het waren Hans Hellings en Henry v.d. Broek.

Hans schoot 99 punten bijeen, Henry 98. Hans Hellings kreeg nog de kans om mee te schieten voor de tweede en derde plaats maar greep toch langs een podiumplaats. Hij werd uiteindelijk vierde. Henry v.d. Broek eindigde op een vijfde plaats.

SPANNEND

De interland is een waar spektakel geworden. Tot de laatste serie gingen beide landenteams gelijk op. Nu eens stond Nederland een punt voor, dan weer België. Toen alle pijlen verschoten waren, bleek België het sterkst. maar het verschil was minimaal. België schoot 2334 punten bijeen, Nederland 2333.

SEMI-INTERLAND

Leden van De Heidebloem was ook met zes schutters vertegenwoordigd op de semi-interland in het Belgische Overasselt. Van die zes kwamen er drie bij de vijf besten van deze wedstrijd. Hans Hellings won de eerste prijs. In zijn eerste serie kwam hij niet verder dan 96 punten maar in de tweede serie pakte hij de volle honderd punten, Hij moest vervolgens kampen tegen Peter Luiken en bleef ook daarin op de been. Behalve de beste schutter in de A-klasse werd Hellings ook de hoogste schutter van Brabant en de algemeen hoogste schutter.

De resultaten van de overige leden van De Heidebloem waren in Overasselt Hennie v.d. Broek 195, Wil Vermeer en Henk v.d. Broek 194, Wim Merks 189. en Hans v. Doornik 188 punten.


- ARCHIEF -