Kruisboogvereniging De Heidebloem

Interland Nederland-België

Kruisboogvereniging De Heidebloem heeft graag gehoor gegeven aan het verzoek van de Nederlandse bond om op zondag 27 oktober een interland wedstrijd tegen België te organiseren. Van beide landen treden 12 schutters aan. De Nederlandse selectie telt drie leden van de organiserende Schijndelse vereniging.

Het programma wordt geopend met het zg. "buikschieten". Dit is schieten zonder diopter: De schutter kijkt over de "buik" van de pijl tussen twee veren door naar een puntje vôôr op de boog. Dat is het richtmiddel in deze discipline..

Daarna wordt traditioneel geschoten op de tien-meter banen. Hieraan nemen voor Nederland drie Schijndelse kruisboogschutters deel: Hans Hellings, Henry v.d. Broek en Henk (H.G.M.) v.d; Broek. Ook Wil Vermeer was opgeroepen voor de voorselectie maar moest door omstandigheden verstek laten gaan. Bij die voorselectie won Hans Hellings overigens de Gouden Pijl als hoogste schutter bij die wedstrijd.

De interland tegen België wordt gehouden op de banen van Landmans Unie en begint om 12.30 uur met de ontvangst van de deelnemers. Wethouder Kuis verricht om 13.00 uur de officiële opening waarbij de harmonie de volksliederen ten gehore zal brengen. Om 14.00 uur worden de eerste pijlen verschoten.


- ARCHIEF -