Brabantse kampioenschappen kruisboog

De Heidebloem pakt twee titels

De Schijndelse kruisboogvereniging De Heidebloem heeft in Boxmeer met succes deelgenomen aan de Brabantse Kampioenschappen.

Het eerste viertal pakte afgelopen weekend de titel bij de korpsen en Henry van de Broek werd Brabants kampioen en tevens de schutter met de hoogste punten.

Na de Nederlandse kampioenschappen waar De Heidebloem beslag legde op een derde plaats, was men van plan om nu bij de Brabantse kampioenschappen extra goed voor de dag te komen. Dat is gelukt al werd het een spannende strijd in de ereklasse-korps. De Heidebloem kwam met één punt voorsprong op Boxmeer uit de strijd te voorschijn.

Het eerste viertal schoot 780 punten bijeen en mocht daarvoor de bekers en de bloemen in ontvangst nemen. In het eerste viertal schoten mee: Henry van de Broek (198), Hans Hellings (196), Wil Vermeer (194) en Henk (HGM) van de Broek (192).

TRADITIE

De persoonlijke prijzen waren wat minder dan men de afgelopen jaren gewend was geraakt van De Heidebloem maar Henry van de Broek zorgde toch voor een fraai Schijndels succes. Hij werd zowel Brabants als algemeen kampioen. Zodoende zette hij de traditie voort dat De Heidebloem zowel in de strijd om de titels bij de korpsen als om de persoonlijke titels de eerste plaatsen voor zich opeist.

Met twee series van 99 leverde van de Broek een puike prestatie. Ook Wil Vermeer was succesvol. Met 194 punten greep hij in de A-klasse een derde plaats.

De Heidebloem is dus weer op de weg terug. Helemaal overtuigend is het allemaal nog niet maar de winst wordt wel binnengehaald.

De overige schutters waren: Alexander van de Ven (192) Arnold Merks (191), Ad van doornik (189), Wim Merks (189) en Henk (HGM) van de broek (178).

SELECTIE

Tijdens het Brabants kampioenschap werd ook bekendgemaakt welke schutters er mee mogen naar de interland tegen België. Van de 24 geselecteerden zijn er maar liefst 9 lid van De Heidebloem.

Een mooie opsteker voor de Schijndelse schutters die elke dinsdag blijven oefenen bij De Meulen. De moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen.


- ARCHIEF -