Marinus Hellings

Tijdens de wedstrijden om het Open Schijndels Kampioenschap op Koninginnedag, is Marinus Hellings op 63-jarige leeftijd van ons heengegaan na een lidmaatschap van in totaal 28 jaar. In de eerste periode dat Marinus lid was, schoot hij een schitterende erelijst bijeen. Negen maal werd hij koning, twee keer keizer, en twee keer werd hij samen met het viertal Nederlands kampioen in de hoogste afdeling, de ereklasse. Daarnaast behaalde hij nog vele andere titels.

Na een stop van 10 jaar kwam Marinus in 1988 terug bij De Heidebloem. Toen werd hij op Koninginnedag opnieuw lid van de vereniging. In de 8 jaar die daarop volgden, hebben wij Marinus leren kennen als een goede vriend die altijd voor iedereen klaarstond. Samen met Toos is hij bij veel wedstrijden geweest en we hebben samen mooie dagen en avonden beleefd. Hij genoot ervan als er op de oefenavonden grappen werden gemaakt en er veel gelachen werd. En hij vond het prachtig als er goede resultaten behaald werden. Zo evenaarde op 27 en 28 april nog onze vereniging het Nederlands record en Marinus was enthousiast.

Maar een paar dagen later werden we geconfronteerd met een keiharde realiteit. We organiseerden de Open Schijndelse kampioenschappen daar schoot Marinus een serie van 97 en stond weer aan de top. Maar helaaas mocht hij zijn tweede serie niet meer schieten. Hij overleed temidden van zijn medeschutters en vrienden die dit laatste gevecht niet konden winnen.

Wij wensen Toos, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Marinus, we zullen je missen.

Kruisboogvereniging De Heidebloem


- ARCHIEF -