De Heidebloem vroeg in vorm

Schutters evenaren record

Niemand had het nu al verwacht maar toch is het gebeurd. Met het evenaren van het Nederlands record liet de Heidebloem zien tot de absolute top te behoren.

Tijdens de NKB wedstrijd te Beugen, waar afgelopen weekend de beste schutters van Nederland bijeen waren, versloeg de Schijndelse kruisboogvereniging meer dan overtuigend de concurrentie. Op 80 pijlen miste men de roos slechts 5 keer! Die 795 punten betekenden een evenaring van het Nederlands record en tegelijk een royale verbetering van het Brabants record dat op naam stond van De Heidebloem en Rondom uit Erp. Deze prestatie belooft nog iets voor de rest van het jaar.

PRIJZEN

De Heidebloem won in Beugen ook de eerste prijs in de ere-klasse. Twee leden van de vereniging schoten series van 200 punten. Op alle fronten pakten de leden van de Heidebloem de prijzen. Hans Hellings (2e prijs ere-klasse) en Henri van de Broek (3e) schoten 200 punten bijeen, Henk v.d. Broek 198 (1e a-klasse)en Wil Vermeer 197 (3e)

RESULTATEN

De overige schutters presteerden als volgt: Alexander van de Ven 192, Arnold Merks 191, Wim Merks 191, Ad van Doornik 189, en Henk van de Broek 188 punten.

Ook bij de drie-provinciën wedstrijd waar vijf van de twaalf schutters leden van De Heidebloem waren, werden goede prestaties geleverd. Brabant werd tweede. Aan deze wedstrijd deden mee: Hans Hellings, Henrie van de Broek, Henk van de Broek, Wil Vermeer en Alexander van de Ven.

Ondanks de successen blijft De Heidebloem fanatiek trainen, elke dinsdagavond in zaal van Alebeek, om 20.45 uur.


- ARCHIEF -