Hans Hellings nieuwe koning

Kruisboogvereniging De Heidebloem

Beschermheer Bart Kemps overhandigt de beker aan koning Hans Hellings.

De strijd om de koningstitel bij kruisboogvereniging De Heidebloem is een spannende aangelegenheid geworden. Het werd een tweestrijd tussen Wil Vermeer en Hans Hellings die beiden met 394 punten uit de voorronden waren gekomen.

Er moest dus gekampt worden. Daarbij mochten beide schutters twee pijlen op proef schieten en vervolgens ging het schot om schot. Beide schutters raakten met hun eerste pijl de roos maar in de tweede ronde schoot Hans Hellings een 10 terwijl Wil Vermeer zijn pijl in de 9 zag verdwijnen. En dus ging de titel naar Hans Hellings. Het was lang geleden dat hij zo voor de titel heeft moeten vechten.

VOORRONDEN

Het koningsschieten begon vorige week vrijdag om 19.00 uur. Er werd geschoten over drie ronden van dertig pijlen waarbij de zes beste schutters doorgingen naar de finaleronde. In die laatste ronde moesten dan nog eens 10 pijlen verschoten worden. Uit de zes finalisten zou de nieuwe koning naar voren komen.

Meteen al in de eerste ronden werden hoge series op het scorebord gezet. Henk van de Broek schoot 100 punten bijeen, Wil Vermeer 99, en Hans Hellings 98 punten. Bij dit geweld bleef de rest wat achter. Ook in de tweede serie konden weer hoge uitslagen worden genoteerd. Henri van de Broek kwam nu uit op 99 punten terwijl Wim Merks aan een totaal van 98 punten kwam. De rest volgde op afstand.

In de tweede ronde was Henk (HGM) van de Broek weer vooraan te vinden met een serie van 99 punten. Hij werd nu gevolgd door Wil Vermeer (ook 99), Hans Hellings (97), Henri van de Broek en Wim Merks (98). Ook Alexander van de Ven kwam terug met 98 punten.

Ook in de derde ronde was Henk van de Broek vooraan te vinden met 100 punten. De overige resultaten in deze ronde waren: Hans Hellings 99, Wil Vermeer 99, Wim Merks 98 en Alexander van de Ven 97 punten.

FINALE

Henk van de Broek begon al aan de finale ronde met een voorsprong van 3 punten op Wil Vermeer, 4 punten op Henri van de Broek en 6 punten op Hans Hellings en Wim Merks. Alexander van de Ven stond toen al 7 punten achter. Het ging erom spannen. Henk van de Broek kon het record met 1 punt verbeteren als hij niet zou missen. Maar toen gebeurde wat niemand verwacht had. Van de Broek kwam uit op 94 en Hans Hellings schoot 100 punten bijeen terwijl Wil Vermeer 98 punten haalde, net als Henri van de Broek, Wim Merks en Alexander van de Ven. Door zijn missers zakte Henk naar een derde plaats die hij, met 393 punten, moest delen met Henri van de Broek. De strijd om de titel ging nu plotseling tussen Hans Hellings en Wil Vermeer, iets wat niemand nog verwacht had. En daarbij kwam Hans Hellings, zoals boven beschreven, als winnaar uit de bus.

UITSLAGEN

1 Hans Hellings, 2 (met gelijk aantal punten ) Wil Vermeer, 3 Henri van de Broek, 4 (na kampen) Henk HM van de Broek, 5 Wim Merks, 6 Alexander van de Ven, 7 Arnold Merks, 8 Ad Doornik, 9 Hans Doornik, 10 Marinus Hellings, 11 Henk HGM van de Broek.

NIEUWE OUTFIT

In de pauze tussen de wedstrijden wachtte de leden van De Heidebloem nog een verrassing. Beschermheer Bart Kemps, directeur van de Meubelhallen, overhandigde samen met zijn echtgenote de schutters nieuwe jassen en blouses. En dat zij daarin goed uit de voeten konden was te zien aan de resultaten tijdens de rest van de avond.


- ARCHIEF -