Kruisboogvereniging De Heidebloem

Afgelopen weekend werd in het dorp Zeeland de vierde districtswedstrijd van Brabant gehouden. De Heidebloem was er bijna voltallig aanwezig. De schutters presteerden er weer op zeer hoog niveau. Dat blijkt wel uit het feit dat het Brabantse indoor-record weer scherper werd gesteld. Het ging omhoog met één punt, naar 787 punten.

De concurrentie uit Oploo en Gemert, traditioneel plaatsen waar de betere schutters vandaan komen, werd op grote achterstand gezet. De nieuwkomers bij De Heidebloem gaan steeds beter presteren, zoals Alexander van de Ven en Wil Vermeer. Misschien hebben zij nog iets in petto voor de kampioenschappen die later dit jaar gehouden worden.

PRIJS

De Heidebloem won de eerste prijs in de Ereklasse met 787 punten. Deze werden bijeengeschoten door Hans Hellings (199), Henrie van de Broek (197), Wil Vermeer (196) en Alexander van de Ven (195).

Ook persoonlijke prijzen waren er voor leden van de Heidebloem. Daags na zijn huldiging op het gemeentehuis pakte Hans Hellings weer de eerste prijs in de ereklasse. Wil Vermeer werd met 196 punten eerste in de A klasse en Alexander van de Ven werd daar tweede. Beide schutters lijken zich een vaste plaats in het eerste viertal te hebben verworven.

Net buiten de prijzen vielen Hans van Doornik (194), Wim Merks (1920), Henk van de Broek (191), Ad van Doornik (187), Arnold Merks (185) en Marins Hellings (180).

Heidebloem blijft oefenen om de prestaties optimaal te houden, elke dinsdagavond om 21.00 uur bij zaal Ad van Alebeek op de Boschweg.


- ARCHIEF -