Jubilaris bij De Heidebloem

Al vijftig jaar is Henk Merks lid van De Heidebloem en dat jubileum is niet onopgemerkt voortbij gegaan bij deze kruisboogvereniging.

Afgelopen weekend werd de jubilaris in de bloemen gezet tijdens de feestavond van het district Brabant. in 't Venneke.

Kreeg Merks bij zijn veertigjarig lidmaatschap een zilveren speld, nu was er voor hem een speciale litho met daarop een kruisboogschutter, een kunstwerk waarvan slechts een beperkte oplage voorhanden is. Daarnaast waren er de bloemen en een enveloppe met inhoud. En natuurlijk de felicitaties van zijn collega's.

Henk Merks, al lid vanaf zijn veertiende, is de eerste die nu gehuldigd werd van de vijf leden die al meer dan veertig jaar lid zijn van de Heidebloem en nu op weg zijn naar de vijftig. Merks heeft deel uitgemaakt van het bestuur van de vereniging en werd in het verleden ooit kampioen in de A- klasse met het viertal.

Merks was overigens niet de enige die gehuldigd werd. Bloemen waren er ook voor Hans Hellings die de nationale titel behaalde in de ere-klasse.

En de voorzitter van de vereniging kreeg uit handen van de heer en mevrouw Kemps het eerste exemplaar van de nieuwe wedstrijd-outfit.

WEDSTRIJD

Er werd niet alleen gehuldigd maar ook geschoten. Die wedstrijd ging om de wisselbokaal van Brabant. Alle verenigingen mochten met vijf schutters aantreden. De Heidebloem kon door omstandigheden slechts vier schutters laten aantreden en moest vervolgens een beroep doen op een schutter uit de ereklasse om het vijftal vol te maken. Toen de pijlen verschoten waren bleek De Heidebloem liefst 14 punten voor te staan op de andere verenigingen. Daarop besloot de Schijndelse vereniging zich terug te trekken omdat door het opstellen van nummer vijf het klasseverschil te groot was geworden.

Zo werd het ondanks alles toch nog een geslaagde sportieve dag en een schitterende feestavond.


- ARCHIEF -