Kruisboogvereniging De Heidebloem

Semi-interland tegen Belgische provincies

Op deze semi-interland was De heidebloem met 8 schutters vertegenwoordigd bij de 24, die in totaal mee mochten doen.

Er werd door de leden van De Heidebloem goed geschoten, maar de Brabanders wonnen alleen de B-klasse. Er wordt namelijk in twee klassen geschoten, de A- en de B-klasse. Die twee bijelkaar geteld levert de kampioen ofwel de winnaar van de interland. Brabant won de B- en verloor de A-klasse waardoor de Belgen de eind-overwinning in eigen huis behaalden. Toch was er ook een succes voor een van de leden van De Heidebloem want Alexander v.d. Ven werd met 195 punten de beste schutter in de B-klasse. Van Alex mag nog veel verwacht worden de komende jaren. Ook Hans Hellings en Henrie v.d. Broek vielen bijna in de prijzen, maar moesten in de nakamp om de hoogste plaats in de A klasse hun meerde erkenen in Tonnie Weren, die 99 schoot. Henrie en Hans schoten allebei 98.

De andere schutters waren Wil Vermeer met 194; Wim en Arnold Merks met 193., Henk v.d. Broek met 185 en Hans v. Doornik met 184 punten.

Ook waren twee schutters van de Heidebloem geselecteerd voor de grote interland in en tegen België: Hans Hellings en Henrie v.d. Broek. Hans schoot 97 en Henrie 98 punten. Ook hier ging de overwinning naar België en waren er ereprijzen voor de Schijndelse schutters.

Dinsdagavond, 20.30 uur, oefent de Heidebloem in zaal Van Alebeek.


- ARCHIEF -