N.K. bij "De Heidebloem"

Op 8 oktober organiseert De Heidebloem op de banen van Landmans Unie het Nederlands kampioenschap kruisboogschieten persoonlijk. Dat wil zeggen dat er persoonlijke titels te behalen zijn in alle klassen van de d-dl-c-b-a-ere-jeugd en dames.

Op deze wedstrijd komen naar verwachting ongeveer 500 schutters uit heel Nederland. Er wordt geschoten op een afstand van 10 meter op automatische banen en het geheel wordt binnen verschoten zodat er geen hinder is van weersomstandigheden.

De schutters van de vereniging schieten meestal in de hogere afdelingen maar zijn toch zeker niet kansloos zo als vorig jaar bleek voor Ad v. Doornik. Hij won zilver in de b-klasse nadat hij met kampen om goud de tweede plek veroverde; en voor Wil Vermeer die in de natelling nipt verloor en buiten de prijzen viel.

Dit jaar zijn verschillende schutters in een goede vorm en vooral in de ere- en a-klasse zijn er kansen op eremetaal voor De Heidebloem gezien de prachtige overwinningen van de laatste tijd. Deze wedstrijd is voor iedereen te bezichtigen; wil je wel eens zien wat kruisboog is of opnieuw kennismaken met kruisboogschieten -er waren tenslotte 4 verenigingen in Schijndel- dan moeten er toch nog veel schutters rondlopen. En De Heidebloem kan nog wel een paar schutters gebruiken want er zijn nu drie viertallen die kampioen van Brabant zijn maar op een korps-kampioenschap, dat wil zeggen bij een N.K. komt men net iets tekort. Dus De Heidebloem zoekt eigenlijk ook nog een paar schutters die de kruisboog een warm hart toedragen en deze mooie sport willen beoefenen. Op deze wedstrijd, die voor iedereen toegankelijk is, kun je zien wat kruisboog is. Oefenen doet De Heidebloem op de dinsdagavond in zaal Van Alebeek op de Boschweg, aanvang 20.30 uur. Bogen zijn er genoeg en misschien kun je de nieuwe tenues al zien.

De banen van Landmans Unie liggen bij de visvijver. De wedstrijd op zondag 8 oktober begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.


- ARCHIEF -