persoonlijke titel in ereklasse

KV De Heidebloem Brabants Kampioen in drie klassen

De Heidebloem laat niet met zich spotten, dat mag duidelijk zijn na het Brabants kampioenschap in Zeeland waar op grootse wijze alle concurrentie naar het tweede plan verwees.

Op een niet mis te verstane wijze maakte de schijndelse vereniging duidelijk waarom zij voor de 15e maal op rij kampioen werd in de hoogste afdeling, de ere.

In die ere-klasse werd De Heidebloem met een verschil van 9 punten op het eerste viertal van Oploo kampioen met 788 punten. Dat is één punt onder het Brabants record; een knappe prestatie. Hierin schoten mee Hans Hellings (200), Henrie v.d. Broek (196), Wim Merks (196) en Henk v.d. Broek (196).

Het tweede viertal van De Heidebloem werd kampioen in de A-klasse, de tweede hoogste afdeling in de kruisboog, met 770 punten en bleef een punt voor op Oploo. Hierin schoten mee Mark v.d. Broek (193), Wil Vermeer (193), Ad v. Doornik (192) en Arnold Merks (192).

Het derde viertal van De Heidebloem werd kampioen in de C-klasse en versloeg met een straatlengte de concurrentie. Hierin schoten mee Hans v. Doornik (191), Alexander v .d. Ven (188), Remie Rijkers (186) en Marinus Hellings (184).

Hiermee was het nog niet gedaan, want er waren ook nog persoonlijke prijzen te verdelen en ook hier stond De Heidebloem weer vooraan. Het was een verrassing voor de club van de jeugdleden. Mark v.d. Broek schoot de beste wedstrijd van zijn jonge carriere: 193 punten. Een mooie serie en Remie Rijkers haalde 186. Dat belooft wat voor de toekomst. In de ere-klasse behaalde Henrie v.d. Broek de derde prijs met 196 punten en last but not least scoorde Hans Hellings de volle bak: 200 punten. Hij werd kampioen in de ere en algemeen hoogste schutter in deze eerste wedstrijd na het Nederlands Kampioenschap waar De Heidebloem 4e werd. Deze wedstrijd is een teken dat terdege rekening gehouden moet worden met De Heidebloem, want met dit aantal punten had men zilver gewonnen en met één punt meer was men kampioen van Nederland geweest.

Blijft er nog iets te oefenen om de prestatie nog te verhogen en wel op dinsdagavond in zaal Van Alebeek op de Boschweg, aanvang 21.00 uur.


- ARCHIEF -