Kruisboogver. De Heidebloem

Op de 6e districtswedstrijd te Aalst was De Heidebloem weer present en goed vertegenwoordigd. Zoals bij andere wedstrijden was De Heidebloem met het eerste viertal weer de grote winaar; de eersteprjs in de ere-afdeling ging mee naar huis met 783 p.

Persoonlijke prijzen waren er voor Henrie v.d. Broek en Hans Hellings die in de hoogste afdeling de 1e en de 3e prijs mee naar Schijndel namen.

Bij het Nederlands kampioenschap korps waren de Schijndelse kruisboogschutters niet zo succesvol als gewenst. Zij behaalden in de ere een 4e plaats, dat is helaas buiten de prijzen, ook al was er gemiddeld door de leden hoog geschoten: Henrie v.d. Broek 197 p; H. Hellings 197 p; Arnold Merks 196 p.; Alexander v.d. Ven 193 p.; H. v. Doornik 193 p.; Wim Merks 193 p.; Henk v.d. Broek 192 p.; Wil Vermeer 189 p.; Henk v.d. Broek 187 p.;Mark v.d. Broek 178 p. en Remie Rijkers 177 p.

Maar een pluspunt is toch wel dat er een stijgende lijn is. Zo zijn er twee leden van de Heidebloem geselecteerd voor de wisseltrofee in Roermond.

Deze twee, Hans Hellings en Henrie v.d. Broek, worden ook bijna zeker geselecteerd voor het Nederlands team in de interland tegen België.

Een mooie generale repetitie voor het Nederlands kampioenschap persoonlijk dat De Heidebioem organsieert op 7 oktober op de banen van Landmans Unie in Schijndel met zo'n 350 schutters.

Afgelopen zaterdag werd in Roermond een selectiewedstrijd voor het nederlands team verschoten. Hiervoor waren twee schutters van De Heidebloem uitgenodigd: Hans Hellings en Henri v.d. Broek. Zij waren de enige geselecteerden uit Brabant.

Voor deze selectiewedstrijd werden de beste 30 schutters van Nederland uitgenodigd. De wedstrijd verliep voor beide schutters perfect; Hans Hellings schoot 197 en Henri v.d. Broek 198 van de maximaal te behalen 200 punten, Na de wedstrijd werd bekend gemaakt welke 12 schutters deel mogen nemen aan de interland tegen België. Beide schutters hadden zich geplaatst, henri als 3e en Hans als 12e.

Zondag a.s. neemt De Heidebloem weer deel aan de Brabantse kampioenschappen in het plaatsje Zeeland, waar De Heidebloem zijn titel moet verdedigen.


- ARCHIEF -