Kruisboogver. De Heidebloem

De Heidebloem was present op de grote NKB-wedstrijd in Zeeland.

En met succes. In de hoogste klasse, de ere-afdeling behaalde Henrie van de Broek een tweede plaats met liefst 199 punten. Pas in de natelling raakte hij zijn eerste plaats kwijt.

Ook het derde viertal viel in de prijzen met 729 punten in de korps c-klasse. Dit jeugd-viertal bestond uit Mark v.d. Broek (185 pnt), Remie Rijkers (183 pnt), Henk (HM) v.d. Broek (181 pnt), en Marinus Hellings (180 pnt).

OPEN SCHIJNDELSE KAMPIOENSCHAPPEN

Op Koninginnedag organiseerde De Heidebloem de Open Schijndelse Kampioenschappen. Aanvankelijk viel de opkomst wat tegen, maar later op de dag maakten nog de nodige schutters hun opwachting.

De pijzen voor dit kampioenschap waren beschikbaar gesteld door het 'Oranjecomité.

De leden daarvan waagden ook een schot en dat ging boven verwachting.

Er werd geschoten in zes verschillende klassen. Bij de jeugd versloeg Remie Rijkers zijn concurent Mark v.d. Broek met 186 punten. Bij de dames won Bets v.d. Broek de beker met 173 punten.

In de klasse van de beginners was de eerste prijs voor Carlo van Kronenburg. Hij schoot een serie van 95 punten. In de B-klasse bleef de prijs niet in Schijndel. Hier was Van de Ven uit Erp de beste schutter met 191 punten. De rest van de prijzen bleef wel in Schijndel. In de A-klasse moest er gekampt worden tussen Alexander van de Ven en Wil Vermeer. Zij waren beiden op 194 geëindigd maar uiteindelijk had Alexander het best zijn zenuwen in bedwang. Bij de strijd om de prijs in de ere-afdeling en alle toegevoegde klassen, ontbrak Hans Hellings. Henrie van de Broek schoot echter het maximale aantal punten, 200, bijeen en mag zich nu Schijndels Kampioen noemen.

Op de dinsdagavond wordt er weer gewoon getraind in zaal Van Alebeek rond de klok van 21.00 uur.


- ARCHIEF -