Kruisboogvereniging de de Heidebloem

Hans Hellings nieuwe koning

Op Paaszaterdag werd er door de leden van de Heidebloem geschoten om de titel koning en jeugdkoning. De wedstrijd begon om 7.00 uur, al waren er een paar leden die eerder begonnen waren omdat ze later verhinderd waren.

In de eerste ronde schoten Hans Hellings en Henrie v.d. Broek, Wim Merks en Wil Vermeer en jeugdlid Remie Rijkers. Hans begon goed en begon met een serie van 99; Henrie met een van 98; Wil met een van 96 en Wim met 95; Remie schoot 83.

In de tweede ronde stond de koning van vorig jaar, Hans v. Doornik. Hij moest zijn titel verdedigen en schoot de eerste serie wat minder: een serie van 96. Marinus Hellings schoot 93; Henk v.d. Broek 97, en Mark v.d. Broek, ook een jeugdlid, schoot 90; Alexander v.d. Ven haalde 96 punten.

In de tweede ronde werden er gaten geslagen die bijna niet meer te dichten waren, want Hans Hellings schoot weer 98 en ook Henrie v.d. Broek 98; die bleven bij elkaar. Jeugdlid Mark v.d. Broek liep een klein beetje uit op Remie Rijkers en zo kwam de derde ronde waar de 6 schutters uit moesten komen voor de laatste ronde. Hasn Hellings schoot een serie van 100, Henrie 99, en de rest bleef achter.

Bij de jeugd was Remie een paar punten teruggekomen op Mark en het kon er nog om gaan spannen. In de laatste ronde zaten Hans Hellings, Henrie v..d Broek, Wim Merks, Wil Vermeer, ALexander v.d. Ven, Hans v. Doornik en daartussen de twee jeugdschutters. Maar eerst was er pauze met een hapje voor alle belangstellenden.

Felle strijd

In de laatste ronde stond Hans drie punten voor op Henrie. Als Hans nog een 8 schoot, was er nog een kans voor Henrie. Ze hielden beiden hun zenuwen in bedwang en Hans Hellings schoot weer 100 en werd de nieuwe koning van De Heidebloem. Henrie schoot 99 en had 1 puntje toegegeven Hasn v. Doornik en Alexander v.d Ven hadden evenveel punten; daar moest nog gekampt worden om de derde en vierde plaats. Hans werd derde na het derde schot. Vijfde werd Wil Vermeer met ëên punt verschil voor Wim Merks die zesde werd. Er was goed geschoten in de laatste ronde zoals bleek uit de punten: 100/99/98/95/95. Dat mag gezien worden.

Bij de jeugd werd Mark v.d. Broek jeugdkoning; ondanks felle strijd van Remie hield Mark het hoofd koel en werd prins van De Heidebloem.

Zoals gezegd werd Hans Hellings de nieuwe koning van De Heidebloem Na een jaar de andere Hans, heeft hij de titel weer terug. Hij kreeg de wisselbeker uitgereikt door de voorzitter. Kastelein Adrie v. Alebeek deed traditiegetrouw de beker vol bier. Iedere schutter moest drinken, waarna de koning nog wat rondjes gaf en het tot in de kleine uurtjes gezellig bleef.


- ARCHIEF -