NK Kruisboog bij De Heidebloem

Hans Hellings kampioen ere-klasse

Wat gehoopt werd is uitgekomen. De hoofdprijs bij het NK Kruisboog is in Schijndel gebleven. Hans Hellings schoot met 20 pijlen 199 pnt. bijeen en werd zo kampioen in de klasse-ere.

Met die prestatie evenaarde hij zijn broer Anton die in het verleden deze titel al eens in de wacht sleepte. Hans Hellings had eigenlijk alles al eens gewonnen wat er te winnen valt, alleen deze titel ontbrak nog op zijn palmares. En niet alleen hij, maar ook De Heidebloem was in zijn nopjes met deze titel.

GESLAAGD

Het nationaal kampioenschap kruisboog werd afgelopen weekend door De Heidebloem georganiseerd op de banen van Landmans Unie. alle klassen kwamen aan bod. Op 21 banen traden in totaal zo'n 400 schutters aan. Ook de overige leden van De Heidebloem streden voor wat ze waard waren maar het feit dat zij tevens de organisatie van dit kampioenschap moesten verzorgen, drukte de prestaties. Toch werden nog goede resultaten neergezet:

Hans en Henk van de Broek 195 pnt; evenals Arnold Merks; Alex van de Ven, Henri van de Broek en Wim Merks schoten 193 punten bijeen en Henk (HM) van de Broek en Ad van Doornik kwamen tot 186 punten. Marinus Hellings haalde 185 punten.

De jeugd bleef beneden het normale niveau maar dat had wellicht te maken met het feit dat ze voor het eerst aan een degelijk groot evenement meedeed. Aan het eind van een geslaagd evenement kon wethouder Gerard Kuis de prijzen uitreiken.

Komend weekend gaan acht schutters van De Heidebloem mee in de Brabantse selectie naar de semi-interland tegen België. Zij vertrekken om 09.30 uur bij clubhuis Van Alebeek op de Boschweg.


- ARCHIEF -