De Heidebloem grijpt naast hoofdprijzen

NK Kruisboogschieten bij Landmans Unie

Goede prestaties maar geen eerste plaatsen voor de leden van kruisboogvereniging De Heidebloem tijdens het NK Kruisboog.

Dat was de balans van een bijzonder geslaagd kampioenschap dat afgelopen weekend verschoten werd op de banen van landmans Unie.

foto

Concentratie bij de schutters

Al waren er geen kampioenstitels voor de leden van De Heidebloem, toch leverden de schutters van deze vereniging uitstekende prestaties.

Het dichtst bij de hoofdprijs kwam Ad van Doornik die moest kampen om de eerste en tweede plaats. Het werd uiteindelijk zilver in de B klasse.

In de A-klasse schoot Wil Vermeer zijn beste serie van het seizoen, 197 punten, maar dat was nog niet genoeg voor de titel.

Goede prestaties waren er ook van Henrie van de Broek en Arnold Merks maar ook zij kwamen met 197 punten toch nog ê'ên punt tekort. Hans Hellings had aan 198 punten nog niet genoeg en viel in de natelling net buiten de prijzen.

Ondanks dat, was het een bijzonder goed kampioenschap. De wedstrijden verliepen perfect op de 21 banen die er uitstekend verlicht bijlagen op de accommodatie van Landmans Unie. Van alle kanten had men medewerking gekregen voor het doen slagen van dit grote evenement.

Wethouder Kuis reikte de prijzen uit.

PROGRAMMA

Komende zondag is er een interland tegen België. Liefst negen schutters van De Heidebloem zijn voor dit treffen geselecteerd: Hans Helings, Henrie v.d. Broek, Arnold Merks, Wim Merks, Wil Vermeer, Ad en Hans v Doornik, Alexander van de Ven en Henk (HGM) van de Broek.

Het team vertrekt zondagmorgen 9.30 uur bij het clubhuis, zaal van Alebeek.


- ARCHIEF -