Kruisboogvereniging De Heidebloem

Heidebloem slaat toe op Brabantse Kampioenschappen

Op 18 september waren in Oploo de Brabantse Kampioenschappen waar De Heidebloem weer eens ouderwets liet zien wat kruisboogschieten is.

Voor het 15e jaar op rij behaalde het 1e viertal van de Heidebloem in de hoogste afdeling, de ere-afdeling, het kampioenschap met 779 punten.

Zij werden ook nog algemeen winnaar en zij kregen dan ook terecht de bloemen die daar bij hoorden.

De schutters waren Hans Hellings met 197 pnt., Henrie v.d. Broek 196, Arnold Merks 194 en Wil Vermeer 192 pnt.

Maar ook nog een tweede viertal, in de a-klasse, behaalde 't kampioenschap.

Hier schoten mee Alexander v.d. Ven 192 pnt., Henk v.d. Broek 191, Ad v. Doornik 191 en Wim Merks 190 pnt.

Verder schoten nog mee Henk v.d. Broek 186 en Marinus Hellings 184 pnt.

Persoonlijke prijzen

Over de korpsresultaten was De Heidebloem al dik tevreden, maar toen kwamen de persoonlijke prijzen nog. Hier behaalde men drie prijzen: in de ere-klasse schoot Hans Hellings 197 pnt. en werd Kampioen van Brabant en algemeen hoogste schutter, een mooie prestatie. Henrie v.d. Broek behaalde een tweede plaats in de ere-afdeling achter Hans met 196 pnt. nadat hij nog gekampt had om de tweede of derde plaats. Natuurlijk won Henrie.

Verder was er voor Alexander v.d. Ven een mooie derde plaats weggelegd in de b-klasse met 192 pnt., een mooie prestatie.

Het bestuur bedankt dan ook de schutters met deze mooie ere-lijst aan prijzen en wenst ze veel succes op de semi-interland tegen België waar van Brabant 24 schutters meedoen. Daar zijn er maar liefst 12 van De Heidebloem bij.

Op 9 oktober organiseert de Heidebloem de Nederlandse Kampioenschappen bij Landmans Unie. Ook dat belooft wat te worden, gezien de prestaties.

Oefenavond dinsdag om 20.30 uur in zaal Van Alebeek op de Boschweg.


- ARCHIEF -