Open Schijndelse kampioenschappen

Kruisboogvereniging de Heidebloem

Op Koninginnedag hield De Heidebloem het Open kampioenschap kruisboogschieten van Schijndel in zaal Van Alebeek op de Boschweg. Het was er niet druk maar toch werd het een mooie wedstrijd. Er werd geschoten in zes afdelingen, waarvan maar liefst vier prijzen in Schijndel bleven. In de afdeling ere ging Arnold Merks met de beker naar huis; hij werd algemeen Schijndels kampioen met 197 punten. Hij liet drie andere schutters achter zich die na de eerste 10 pijlen gelijk stonden met 97 punten. Hij schoot in de laatste serie het maximaal aantal haalbare punten, een serie van 100.

In de a-afdeling werd Henk v.d. Broek 1e met 195 punten. Een mooie prestatie, want Henk is pas weer aan het schieten i.v.m. een blessure.

In de b-llasse ging de 1e prijs naar Piet Vissers uit Rosmalen. Hij schoot 193 punten bij elkaar. Dat was zijn beste prestatie van dit seizoen; hij won met één punt van Henk v,d. Broek die met 192 punten net buiten de prijzen viel.

In de c-klasse werd Frank v.Oss met maar liefst 192 punten kampioen. Degene die 2e werd, stond maar liefst 8 punten achter op Frank die nu duidelijk op weg is naar de bovenste afdelingen.

Bij de dames won Annie Vissers uit Rosmalen met 184 punten de beker Ook een terechte winnaar.

Bij de jeugd won Nancy v. Doornik de jeugdbeker. Zij was nog geen lid van de vereniging maar wie weet wordt ze dat nog.

Semie-interland tegen België

Voor deze wedstrijd waren maar liefst 8 schutters van De Heidebloem geselecteerd van de 24 die mee mochten doen. Dat dat niet voor niets was, bleek wel uit het aantal geschoten punten waarvan De Heidebloem het leeuwendeel voor haar rekening nam, Henrie v.d. Broek werd de beste schutter van Brabant in de hoogste klasse met 198 punten en Wim Merks en Hans Hellings werden gedeeld tweede. Ad v. Doornik werd de beste in de tweede afdeling met 194 punten; een mooie prestatie van Ad. Verder schoten mee Wil Vermeer, Arnold Merks, Alex v.d. Ven en Hans v. Doornik.

Het bestuur dankt de schutters voor de inzet de kastelijn de heer en mevrouw Van Alebeek voor de goede zorgen. Een bijzonder woord van dank aan het Oranje comité, dat weer zorgde voor de mooie bekers op deze toch al spoeciale dag.


- ARCHIEF -